Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lapsien houkuttelu osoittautui vääräksi tiedoksi Isnäsissä

Sosiaalisessa mediassa alkoi maanantaina liikkua huhuja Isnäsin koulun lähellä liikkuvasta autosta. Huhun mukaan lapsia houkuteltaisiin autoon tarjoamalla karkkia.

Isnäsin koulun rehtorin mukaan kyseessä on väärä tieto.

– Viime torstaina yksi auto parkkeerasi koulun pihaan ja kysyi aikuiselta (opettajalta) tiettyä oppilasta, jolla oli koulupäivä kesken. Oppilas ei jälkikäteen kysyttäessä tunnistanut autoa eikä kuljettajaa, mutta kuljettaja ei siis houkutellut ketään oppilasta tai puhunut kenenkään lapsen kanssa. Tein asiasta ilmoituksen hätäkeskukseen. Varsinaista rikosilmoitusta emme tehneet. Asiasta lähetettiin samantien tieto kaikkien lasten huoltajille ja olimme yhteydessä kyseisen oppilaan vanhempiin. Asialle ei löytynyt loogista selitystä, rehtori Taija Hyttinen toteaa.

Komisario Olavi Merihaara Itä-Uudenmaan poliisista opastaa aikusia soittamaan yleiseen hätänumeroon vastaavanlaisten havaintojen osalta.

– Jos aikuinen havaitsee tällaista, 112:een soittaminen ja tuntomerkkien antaminen ovat ensisijaisen tärkeitä. Poliisiin pitää olla matalalla kynnyksellä yhteydessä tällaisissa.

– Jos tällaisia havaintoja tekee, toivottavaa olisi tehdä poliisille ilmoitus, jotta valvontaa voidaan kohdentaa oikeaan paikkaan. Mahdollisimman tarkat havainnot ovat tärkeitä, kuten rekisterinumero tai kännykällä otettu kuva, Merihaara jatkaa.

Komisario neuvoo oppilaita kulkemaan koulumatkat ryhmissä ja olemaan reagoimatta ja jatkamaan matkaa, jos epäilyttäviä houkuttelijoita on liikenteessä.

– Jos aikuisia on lähellä, heidän läheisyyteensä kannattaa hakeutua ja kertoa huolesta, Merihaara toteaa.