Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Osallistu Pursiseura ÖNS:n ja Loviisan Sanomien perinteikkääseen jääveikkaukseen ja voita 150 euron lahjakortti!

Aino Saarinen on Vuoden nuori urheilija Lapinjärvellä – kunta valitsi myös Kunnon kuntalaisen sekä Vuoden urheilijan

Vuoden 2022 nuoreksi urheilijaksi on valittu Aino Saarinen, Lapinjärven kunta tiedottaa. Valinnan teki Lapinjärven sivistys- ja hyvinvointilautakunta.

9-vuotias Saarinen on erittäin lahjakas taitoluistelija. Hän aloitti luisteluharrastuksen 3-vuotiaana luistelukoulussa. Sieltä hän siirtyi taitoluistelun kehitys- ja kilparyhmiin.

– Parasta taitoluistelussa on kaverit, hypyt, uusien elementtien harjoitteleminen ja niiden onnistuminen, Saarinen sanoo kunnan tiedotteessa.

Haastavin elementti, jonka Saarinen osaa, on kaksoissalchow tai Biellmann-piruetti. Hän on nuoresta iästä huolimatta mukana Suomen taitoluisteluliiton valtakunnallisessa leirityksessä. Kevätkaudella suunnitelmissa on myös mahdollisesti ensimmäiset ulkomaankilpailut.

Suvi Ahlgren on vuoden 2022 Kunnon Kuntalaiseksi. Ahlgren on kolmen lapsen äiti, joka tukee lasten harrastusmahdollisuuksia omalla paikkakunnalla, tiedotteessa todetaan.

– Pidän tärkeänä sitä, ettei vanhempien tarvitse ajaa lapsiaan harrastuksiin pitkien matkojen päähän. Se on motivoinut minua tässä vapaaehtoistyössä, Ahlgren sanoo.

Perusteluna oli vilpitön ja pyyteetön työ lasten ja nuorten liikunnan puolesta.

– Suvi Ahlgren on aktiivinen kunnassamme ympäri vuoden hoitaen kesäisin jalkapallokoulut sekä jalkapalloharjoitukset ja talvisin lasten ryhmäliikunnan. Kesäisin harjoituksia on monta kertaa viikossa ja talvisin kaksi kertaa viikossa, toteaa Henrik Lund Lapinjärven Urheilijat ry:stä.

Tämä on jatkunut urheiluseura LuLin alaisuudessa monta vuotta, Lund jatkaa.

Tommi Hovén valittiin Vuoden urheilijaksi, perusteluna ansiot yleisurheilussa. Hovén on 57-vuotias Porlammilla asuva tilitoimistoyrittäjänä, jonka perheeseen kuuluu vaimo ja neljä täysi-ikäistä lasta.

Hovén kannustaa muitakin liikkumaan, pikkuvaivat eikä ikä eivät ole estäneet liikkumista, tiedotteessa todetaan. Hän on harrastanut urheilua monipuolisesti: yleisurheilua, jalkapalloa, jääkiekkoa, hiihtoa, uintia, lentopalloa ja koripalloa.

Jalkavaivat ovat vaikeuttaneet kestävyysjuoksua, mutta pikajuoksu sujuu. 50-vuotiaiden sarjassa Hovén on saavuttanut Suomen mestaruuksia 400 metrillä.

– Viime kesänä voitin 55-vuotiaiden sarjassa osana Suomen joukkuetta maailmanmestaruuden 4 x 400 metrin viestijuoksussa. Olen ollut koko aikuisikäni myös paikallisten urheiluseurojen aktiivitoimija, Hovén toteaa.

Seurojen sihteeri- ja puheenjohtajahommat sekä eri lajijaostojen tehtävät ovat tuttuja hänelle. Moni tietää myös Hovénin siitä, että hän tekee hiihtolatuja Porlammin kylässä.