Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Asuntomessut | Loviisan messualueelle valmistuvan hulppean puukerrostalon huoneistoista ainakin osa noudattelee “pääkaupunkiseudun hintatasoa"

Kirkkaana pakkaspäivänä näkymä messualueelle rakentuvan Loviisan Lippulaivan viidennen kerroksen huoneistosta on huikea. Valo tulvii sisään 72-neliöiseen huoneistoon seinän kokoisesta ikkunasta, josta näkyy täysi kaupunkisiluetti kirkkoineen.

Cubesta Oy:n seitsemästä huoneistosta varattuina on kaksi – molemmat kolmioita. Cubesta Oy:n myynnistä vastaava Joel Rainio esittelee niistä toista. Hän on juuri ollut näyttämässä kaksiota eräille kiinnostuneille.

– Kysyntä on tavallaan ihan ok tilanteessa. Kauppahan on ollut hiljaista joka puolella. Toistaiseksi kiinnostus on tullut Loviisan sisältä. Uskon, että messujen jälkeen, kun ihmiset näkevät asunnot valmiina ja ilmoitukset valokuvineen, kiinnostuneita tulee myös pääkaupunkiseudulta, Porvoosta ja Kouvolasta, Rainio tuumii.

Kaupat tehdään vasta valmiista asunnoista ja asunnot luovutetaan messujen jälkeen. Loput Cubestan asunnot Lippulaivassa ovat vapaina. Rainio kertoo Cubestalle tulevan kyselyjä myös kerrostalon vuokra-asunnoista. Loviisan Lippulaivan loput 26 asuntoa kuuluvat Loviisan Asunnot Oy:lle, jonka tarkoituksena on laittaa asunnot vuokralle. Myös näihin pääsee muuttamaan messujen jälkeen. Loviisan Asunnot Oy:n toimitusjohtaja Ville Salmen mukaan asuntohakuun liittyvät tiedot julkaistaan ensi viikon aikana.

Rainio uskoo, että kysyntää puukerrostalolle on. Cubestalla on kokemusta eri talotyypeistä. Puu- ja hybridirakentamisesta sillä on kokemusta muun muassa Tuusulan asuntomessuilta ja Järvenpäästä.

Loviisan Lippulaiva on ostettu KVR-urakkana. KVR-urakka eli kokonaisvastuurakentaminen tarkoittaa sitä, että ”urakoitsija huolehtii koko rakennushankkeen toteuttamisesta mukaan luettuna kokonaiskoordinointi ja suunnittelu. Tällöin rakennuttaja on sopimussuhteessa vain urakoitsijaan ja urakoitsijan alaisina toimivat suunnittelija ja aliurakoitsijat”(kiinteistooikeus.fi). Pystytyksen ja moduulien tekemisen hoitaa JVR rakenne.

– Puurakenteisuus oli vaatimus kaupungin puolelta. Tulemme varmasti rakentamaan lisää puukerrostaloja, toivottavasti myös Loviisaan, Rainio sanoo.

Puukerrostalossa vain väestönsuoja on betonia.

– Puukerrostalon rakennusprosessi on ekologinen ja sitoo hiiltä.

Rainio kertoo projektin etenevän tavoitellussa aikataulussa eikä takapakkeja ole ilmaantunut.

– Takapakkeja ja viivästymisiä ei ole myöskään näköpiirissä, kun ollaan jo näin pitkällä. Toki koskaan ei voi tietää. Kesäkuussa on varmaan jo täysin valmista. Myös viranomaiskatselmukset pitäisi olla silloin tehtynä.

Cubestan huoneistot noudattelevat Rainion mukaan “pääkaupunkiseudun hintatasoa”. Esimerkiksi kaksion neliöhinta liikkuu hieman alle 5 300 eurossa.

– Rakentaminen maksaa täällä kuitenkin yhtä paljon. Puukerrostalo on myös kalliimpi tehdä kuin perinteinen.

Ylimpään kerrokseen tulevat sauna-, kerho- ja etätyötilat. Noin kuuden hengen saunasta pääsee vilvoittelemaan terassille ja samalla katselemaan Loviisanlahdelle.