Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Pirkka-tuotteista poistetaan sokeria ison sinivalaan verran – Pois myös suolaa ja huonoa rasvaa

K-ryhmä muuttaa Pirkka-tuotteita terveellisemmiksi.

Tavoitteena on, että vuoden 2025 loppuun mennessä Pirkka-tuotteissa on 200 000 kilogrammaa vähemmän sokeria. Määrä vastaa tavallista suuremman sinivalaan painoa. Suolaa ja tyydyttynyttä rasvaa K-ryhmä aikoo vähentää 50 000 kiloa.

Suomalaisten energian saanti ylittää kulutuksen.

Heli Kuusipalo, THL

Tähän mennessä sokeria on vähennetty lähes 30 000 kiloa, suolaa ja tyydyttynyttä rasvaa molempia 2 000 kiloa verrattuna vuoden 2021 ravintosisältöihin, K-ryhmä kertoo tiedotteessaan.

Tuotteiden muuttaminen on osa K-ryhmän tavoitetta saada suomalaiset syömään terveellisemmin.

K-ryhmä aikoo myös saada vähintään 200:aan K-ruokakauppojen omien merkkien tuotteeseen Sydänmerkin. Tähän mennessä merkin käyttöoikeus on 80 Pirkka-tuotteella.

Kasvisten syömiseen suomalaisia kannustetaan K-ruoka-palvelun resepteillä sekä hedelmä- ja vihannesosastojen havainnollistavilla materiaaleilla.

– Kaiken kaikkiaan suomalaisten energian saanti ylittää kulutuksen. Tämän lisäksi suomalaisten ruokavaliossa suurimpia muutosta vaativia haasteita ovat FinRavinto-tutkimuksen mukaan liiallinen suolan ja tyydyttyneen rasvan saanti, liian vähäinen kasvisten kulutus, liiallinen punaisen ja prosessoidun lihan kulutus sekä liian vähäinen ravintokuidun saanti, toteaa tiedotteessa Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen johtava asiantuntija Heli Kuusipalo.