Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Osallistu Pursiseura ÖNS:n ja Loviisan Sanomien perinteikkääseen jääveikkaukseen ja voita 150 euron lahjakortti!

Lasten hiihtokoulu käynnistyy keskiviikkona Urheilupaviljongilla – tarjolla kaksi tasoryhmää

Hiihto nostaa suosiotaan. Viime talvena Loviisan Torin hiihtojaoston kursseilla riitti osallistujia.

Loviisan Tor järjestää jälleen 7–13-vuotiaille tarkoitetun hiihtokoulun Urheilupaviljongilla (Skyttis) 11. tammikuuta alkaen.

Loviisan Torin hiihtojaoston sihteeri Karolina Hovi kertoo, että viime vuonna hiihtokoulussa oli mukana toistakymmentä lasta ja sitä ennen vielä enemmän.

– Kaksi vuotta sitten kun aloitimme, hiihtokoulussa oli kolmisenkymmentä lasta mukana.

Hovin lisäksi ohjaajana hiihtokoulussa toimii hiihtojaostosta Mikael Lax.

– Aloitamme hiihtokoulussa kahdella eri tasoisella ryhmällä, Hovi sanoo.

Toinen ryhmistä on tarkoitettu täysin aloittelijoille ja toinen on pidemmälle ehtineille. Hiihtokoulussa oppii sekä perinteisen että vapaan hiihtotyylin alkeet.

Hovi toivoo, että lapsien vanhemmat osallistuisivat hiihtokouluun omine suksineen. Siitä olisi apua, kun hiihtotaidossa voi olla aloittelijoissakin isoja eroja.

Hän arvioi, että kiinnostus hiihtoa kohtaan on kasvanut Loviisassa. Eräs syy suosioon voi olla se, että koronapandemian keskellä sisäliikuntamahdollisuuksia ei ollut tarjolla. Ulkona ihmisten oli turvallista liikkua.

Viime talvena järjestettiin myös aikuisten hiihtokoulu, johon saatiin osallistujia paremmin kuin odotettiin.

Aikuisten hiihtokoulu saatetaan järjestää tänäkin talvena, jos vetäjän aikataulut osuvat kohdalleen. Täysin varmaa se ei kuitenkaan ole.

Suomen Ladun aikuisliikunnan suunnittelija Jenni Humalajoki yhtyy Hovin näkemykseen talvisen ulkoliikunnan suosiosta.

– Etenkin hiihdon suosio kasvoi koronan myötä ja se näkyi myös vuosittaisessa hiihtokyselyssämme.

Esimerkiksi vuonna 2021 hiihtoinnostus nousi selvästi vuodesta 2020.

– Viime vuonna hiihtoinnostus säilyi kyselymme perusteella samalla tasolla kuin vuonna 2021, mutta kysely toteutettiin aikaisempana ajankohtana, Humalajoki sanoo.

Hän muistuttaa, että hiihtäminen on loistavaa kestävyysliikuntaa, jonka avulla voi ylläpitää omaa fyysistä kuntoa, palautua stressistä sekä rentoutua talvisessa luonnossa.

Lisätietoja hiihtokoulusta saa Karolina Hovilta, puh. 0500 451 476. Harjoitukset käynnistyvät keskiviikkona 11.1. klo 18 Urheilupaviljongilla. Hiihtokoulu on maksullinen.