Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Uusivuosi | Etsijäkoirien apua tarvitsi 18 rakettien pelästyttämää lemmikkiä – Viime vuoden karkureita käärmeestä hevoseen

Etsijäkoiraliitto auttoi tänä uutenavuotena 18 ilotulitteita säikähtäneen lemmikin omistajaa, liitto kertoo tiedotteessaan. Kaikkiaan liiton vapaaehtoiset auttoivat 27 lemmikin omistajaa 31. joulukuuta ja 2. tammikuuta välillä.

Lisäksi liitto auttoi viittä ihmistä, jotka olivat saaneet kiinni karkurin. Etsijäkoiraliitolla on paitsi varsinaisia etsijäkoiria, myös vapaaehtoisia neuvojia.

Lähes kaikki lemmikit ovat löytyneet. Kadoksissa on enää leopardigekko, joka ilmoitettiin Etsijäkoiraliitolle 2. tammikuuta.

Suurin osa karkureista saatiin kiinni Etsijäkoiraliiton mukaan houkuttelemalla: joko eläin antautui kiinni ihmiselle tai se houkuteltiin hajujälkien ja ruoan avulla palaamaan kotiin tai karkaamispaikalle.

Koko viime vuonna Etsijäkoiraliiton vapaaehtoiset neuvojat ja etsijäkoirakot auttoivat 1 258:aa karanneen eläimen omistajaa vuonna 2022. Auttamisen painopiste on puhelinneuvonnassa.

Valtaosa karanneista oli koiria (651) ja kissoja (561). Muuten eläinlajien kirjo oli liiton mukaan suuri. Mukana oli muun muassa kaneja ja kilpikonnia sekä maatilan eläimiä.

Kahtena viime vuotena erityisesti kanikarkulaisten määrä on kasvanut. Tämä johtunee siitä, että kaneja on koronan aikana otettu paljon lemmikeiksi.

Karkaamisia tapahtui uuden vuoden lisäksi eniten loma-aikoina, jolloin eläinten kanssa ollaan paljon ulkona. Yleisimmät karkaamispaikat olivat koti- ja mökkipihat sekä lenkkipolut.