Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lidl ei myy ilotulitteita tänäkään vuonna – näin yritys perustelee ratkaisuaan

Lidl tiedottaa jatkavansa perinnettä: kauppaketju ei ole nimittäin myynyt ilotulitteita vuoden 2012 jälkeen. Myynnin lopettamisen taustalla on halu vähentää turhaa roskaa sekä suojella meluhaitoilta ja vahingoilta.

– Monille lemmikeille ilotulitteet aiheuttavat turhaa stressiä. Haluamme olla mukana suojelemassa karvakavereitamme myös uutena vuotena. Lisäksi ilotulitteiden aiheuttama turha roska ja ilmansaasteet ovat haitaksi ympäristölle, ja haluamme osaltamme turvata luontoa myös jatkossakin, sanoo Lidlin vastuullisuuspäällikkö Maija Moisander tiedotteessa.

Lidl lopetti ilotulitteiden myynnin vuoden 2012 jälkeen. Lainsäädäntö ei estä ilotulitteiden myyntiä, mutta Lidl haluaa olla omien sanojensa mukaan asiassa edelläkävijä.

– Olemme saaneet asiakkailtamme paljon kiitosta myynnin lopettamisesta ja suunnan näyttämisestä tässä asiassa, sanoo Moisander.

Lidlin kaikki yli 200 myymälää ovat auki uudenvuoden ympärillä. Myymälöissä voi tällöin olla vilkkaampaa, kun ihmiset valmistautuvat vuodenvaihteen juhlallisuuksiin.

– Uudenvuoden juhlintaan valmistautuminen tarkoittaa yleensä vilkkaampaa aikaa myös myymälöissä. Suurin osa suomalaisista haluaa juhlistaa uutta vuotta jotenkin, sanoo tiedotteessa myynnin osastopäällikkö Petteri Nystén.