Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Poliisi: Taktinen tutkinta odottaa yhä pääsyä Veikkolan taloon – uhreina kaksi iäkästä ja kaksi kolmikymppistä ihmistä

Länsi-Uudenmaan poliisi on edelleen varsin vaitonainen Kirkkonummen Veikkolasta kuolleena löytyneestä neljästä ihmisestä.

Poliisi vahvisti torstaina, että kahden iäkkään ja kahden noin 30-vuotiaan ihmisen ruumiit löytyivät Veikkolassa sijaitsevassa omakotitalosta maanantaina 19. joulukuuta.

Uhrien kuolinsyy ei ole selvillä. Poliisi odottaa vielä tietoa esimerkiksi oikeuslääketieteellisistä tutkimuksista.

Ilta-Sanomat kertoi torstaina omien tietojensa pohjalta, että kuolinsyy saattoi olla häkämyrkytys.

Poliisi kertoo tiedotteessa jatkavansa tutkintaa kuolemansyyn selvittämisenä. Myös tekninen tutkinta tapahtumapaikalla jatkuu.

Poliisin tiedotteen mukaan sen taktiset tutkijat eivät vielä ole käyneet talossa, ja he pääsevät sisälle vasta, kun tekninen tutkinta on saatettu loppuun.

Poliisi kuvailee kokoavansa tietoa nyt pala palalta. Tässä vaiheessa ei ole ilmennyt syytä epäillä rikosta, mutta tiedotteessa poliisi ei sulje sellaisen mahdollisuutta myöskään pois.

Poliisi huomauttaa, että sen on tutkinnan alkuvaiheessa turvattava – tutkittavan asian vakavuuden ja laadun edellyttämällä tavalla – se seikka, että tutkinnan edetessä ilmenisi jotakin yllättävää.

− Emme ota kantaa tapahtumien mahdolliseen kulkuun ennen kuin oikeuslääkärin tekemä kuolemansyyn selvittäminen sekä poliisin oma tekninen ja taktinen tutkinta ovat valmiit, summaa rikoskomisario Nina Kangas tiedotteessa.

Poliisi korostaa, että neljän henkilön menehtyminen on järkyttävä asia menehtyneiden omaisille ja tapahtunutta muutoin läheltä seuraaville.

− Vaikka poliisi ei avaa tapahtumien kulkua tässä vaiheessa yksityiskohtaisemmin, haluamme kuitenkin todeta, että tapahtumapaikan läheisyydessä on poliisin näkökulmasta katsottuna turvallista elää ja liikkua, Kangas sanoo tiedotteessa.

Tapahtumapaikalla on käynyt myös Onnettomuustutkintakeskus Otkes.

– Tavanomaisen käytännön mukaan poliisi ottaa tutkinnan alussa yhteyttä Otkesiin tilanteissa, joissa se arvioi, että Otkesin asiantuntijoiden on tärkeää yhteistyössä poliisin kanssa tutkia, onko kyseessä onnettomuus.

– Jos näin on, Otkesin vastuulla on selvittää sekä tiedottaa, millaisia toimenpiteitä eri toimijoilta tulevaisuudessa mahdollisesti edellytetään, jotta vastaava ei voi toistua.