Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Menotärpit | Joulumusiikkia ja Almintalon viimeiset tunnit – lapsille toiminnallinen näyttely ja askartelupaja

1 Joulumusiikkia Lapinjärven pääkirjastolla.

Parin vuoden tauon jälkeen voi taas nauttia The BRandin musiikillisesta joulutervehdyksestä. Tänään torstaina kello 18–19 BluesRock-yhdistyksen bändi the BRand esittää jouluista musiikkia Lapinjärven pääkirjastolla. Mukana myös Rudolf’s Horns. Tarjolla glögiä ja piparkakkuja. Vapaa pääsy.

2 Almintalon viimeinen päivä.

Loviisan taidekeskus Almintalo ry:n viimeisen taidenäyttelyn viimeinen päivä on tänään. Näytillä on lasitaidetta, veistoksia, maalauksia ja korutaidetta. Kaikki loppuu kello 17, mutta taiteilijat tulevat purkamaan näyttelynsä yleensä noin tuntia ennen.

3 Merikeskus Vellamon askartelupajat.

Joululomalaisille järjestetään askartelupajoja Kotkan Merikeskus Vellamossa 27.12., 29.12., 3.1. ja 5.1. kello 11–14. Lasten nonstop-pajoissa askarrellaan mm. kalapelejä. Työpajat sopivat saksenkäyttötaitoisille, ja niihin on vapaa pääsy. Vellamo on avoinna vielä jouluaaton aattona kello 10–15 ja avautuu sitten jälleen tiistaina 27.12. kello 10.

4 August & Alma, paimenlapset.

Loviisan kaupunginmuseossa jatkuu näyttely, jossa lapsikävijät ovat etusijalla. August & Alma, paimenlapset on toiminnallinen näyttely, joka johdattaa matkalle paimentamaan lampaita paimenlasten mukana pitkin metsiä ja saloja. Matkan aikana selviää, millaisena metsä uskomuksineen ja tarinoineen näyttäytyi 1800-luvun paimenlasten silmin. Millainen oli lapsen rooli omavaraistalouden ajan maatalossa, kun ihmiset elivät tiiviisti luonnon rytmissä? Museo on suljettu 23.–26.12. ja 1.1. – muulloin auki tiistaista perjantaihin & sunnuntaisin kello 12–16.

5 Pitsityönäyttely Lapinjärvellä.

Lapinjärven pääkirjastossa ehtii vielä tutustua pitsityönäyttelyyn. Näyttely jatkuu joulukuun loppuun saakka. Esillä ovat Olga Titlianovan jouluisia pitsitöitä. Kirjasto on auki seuraavasti: maanantaisin kello 12–19 (kuitenkin suljettu nyt 26.12.), tiistaisin kello 10–17, keskiviikkoisin 12–19, torstaisin kello 12–20 ja perjantaisin kello 12–17.