Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lumimyräkkä suisti raitiovaunuja ja romahdutti kuplahallin – ja tässä on ennuste tälle päivälle

Eilisillan ja viime yön aikana eteläisen Suomen yli pyyhkinyt talvimyrsky ei aiheuttanut henkilövahinkoja. Se kuitenkin hankaloitti liikennettä – muun muassa Helsingin keskustassa useita raitiovaunuja putosi kiskoiltaan.

Espoossa puolestaan lumitaakka romahdutti Espoonlahden kuplahallin maanantaina iltapäivällä, lolloin lumenpudottajat olivat hallin katolla. Toisesta päästä oli lähtenyt putoamaan iso kasa lunta. Tuolloin halli repesi ja lumenpudottajat putosivat hallin mukana vauhdilla maahan.

Turmista kertovat muun muassa Helsingin Sanomat ja Iltalehti.

Helsingin kaupungin pelastuslaitos kiittää Twitter-tilillään ulkona liikkuneita sääolojen huomioimisesta, minkä ansiosta pelastuslaitoksen päivystysvuoro on sujunut rauhallisesti. Koko Helsingin alueella on laitoksen mukaan ollut vain kymmenkunta säästä aiheutunutta tehtävää, jotka olivat vahingontorjuntatehtäviä ja muutama pieni peltikolari.

Ilmatieteen laitos arvioi tänä aamuna kello 5.30, että Suomenlahdelta nousee aamun mittaan uusia lumikuuroja etelärannikolla.

– Muualla maassa lumipyry vaikuttaa yhä laajalti ja sen etureuna on saavuttamassa Oulun ja Kajaanin seutua hieman heikentyneenä. Ajokeli on paikoin erittäin huono lumisateen, pöllyävän lumen ja lumisten teiden vuoksi. laitos arvioi.

Liikenteessä esiintyy Ilmatieteen laitoksen arvion mukaan mahdollisesti suuria häiriöitä. Myös onnettomuusriski on huomattava.

Fintraffic, Väylävirasto, HSL ja VR ovat päättäneet jatkaa tiistaina harvennetuilla vuoroväleillä pääkaupunkiseudun lähiliikenteessä. Asiasta tiedottaa Fintraffic Rataliikennekeskus.

Käytännössä tämä tarkoittaa, että kaikki A-junat ja K-junat ajetaan tiistaina 20 minuutin vuorovälein. Kaikki muut lähiliikenteen junat ajavat normaaleilla vuoroväleillä. Kotkan ja Kouvolan väliset O-junavuorot korvataan linja-autoilla tiistaina kello 14 asti.