Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lucia | Tänään hän saa kruununsa Valon juhlassa Loviisan kirkossa

Loviisanseudun vuoden Luciaksi on Nya Östiksen järjestämässä yleisöäänestyksessä valittu 16-vuotias pernajalainen Maija Korhonen. Lucia kruunataan tänään kello 18 alkaen Valon juhlassa Loviisan kirkossa.

Kirkossa esiintyy Lovisakören-kuoro. Mats Lobbas kruunaa lucian ja Agricolan ruotsalaisen seurakunnan kirkkoherra Stina Lindgård pitää hartauksen.

Porvoossa kruunataan taasen Itä-Uudenmaan Lucia. Kynttiläkruunun saa 18-vuotias, Epoon kylässä asuva Olivia Halttunen. Kruunajaiset järjestetään perinteiseen tapaan Porvoon Raatihuoneentorilla kello 18.

Valon juhla on sijoitettu joulukuun 13. päivälle vanhan katolisen pyhimyskalenterin mukaan. Pyhän Lucian päivä sulautui hyvin pohjoismaiseen kalenteriin, se osui vanhan juliaanisen kalenterin mukaan vuoden lyhimpänä pidetyn päivän kohdalle.

Itse juhlan sisältö on vaihdellut paljon riippuen ajasta ja paikasta. Muistopäivällä on kristilliset juuret, mutta Lucialla on vahva asema myös kansanomaisissa perinteissä.