Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kerava vetäytyy asuntomessuista

Keravan kaupunki vetäytyy vuoden 2024 asuntomessuhankkeesta.

Keravan kaupunginhallitus esittää kaupunginvaltuustolle asuntomessuhankkeen puitesopimuksen päättämistä ja oman asumisen tapahtuman järjestämistä kesällä 2024, kertoo kaupunki tiedotteessaan..

Keravan kaupunki ja Osuuskunta Suomen Asuntomessut tekivät vuonna 2019 puitesopimuksen vuoden 2024 Asuntomessujen järjestämisestä Keravan Kivisillan alueella.

Viime viikkojen aikana käydyissä neuvotteluissa kävi ilmi, ettei messujen järjestämiseen liittyvistä asioista päästy yksimielisyyteen.

– Muuttuneessa maailmantilanteessa asuntomessuhankkeen jatkaminen ei ollut enää osapuolten etujen mukaista, Keravan kaupunginhallituksen puheenjohtaja Markku Pyykkölä (kok.) sanoo kaupungin tiedotteessa.

Keravan kaupunki on tehnyt töitä Kivisillan alueella jo vuosia. Alueen asemakaava valmistui runsas vuosi sitten ja kunnallistekniikkaa rakennetaan alueelle parhaillaan.

– Kivisillan alueen kehittämisessä tehty työ ei mene hukkaan, vaikka hanke ei toteudukaan. Ryhdymme nyt suunnittelemaan omaa asumisen tapahtumaa, jossa aiomme viedä kestävän rakentamisen ja asumisen ideaa rohkeasti eteenpäin. Uudessa tilanteessa olemme edelleen kiinnostuneita neuvottelemaan kumppanuudesta Suomen Asuntomessujen kanssa, Keravan kaupunginjohtaja Kirsi Rontu sanoo.

Kivisillan kunnallistekniikan rakentaminen edistyy suunnitelmien mukaan ja työt valmistuvat suurelta osin jo tämän vuoden aikana. Talojen rakentaminen alueella voi alkaa keväällä 2023.

– Jatkamme alueen kehittämistä edelleen alkuperäisten ideoiden mukaan. Uskomme, että voimme tarjota antoisaa yhteistyötä niin rakentajille, kaupungin asukkaille kuin paikallisille yrityksillekin tapahtuman suunnittelussa ja toteutuksessa, projektipäällikkö Sofia Amberla sanoo.

Keravan kaupunginvaltuusto käsittelee hanketta koskevia asioita seuraavassa kokouksessaan 12.12.