Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lue lisää näköislehdestä: Moni uupuu työelämän paineissa – Marjo Mattila tuo toivoa: vakavastakin loppuunpalamisesta voi selvitä

Näköislehdessä tänään 16 sivua lisää luettavaa tilaajille. Tässä poimintoja:

Hyvinvointi: Sosiaalialalla pitkään työskennellyt ja toiselle alalle siirtynyt Marjo Mattila, 61, luo työuupuneisiin toivoa: vakavastakin loppuunpalamisesta voi selvitä.

Hän korostaa, että työuupumuksen pääsyy on työssä, ei esimerkiksi ihmisen luonteessa.

Oma raha: Monelle suomalaiselle lompakko on edelleen tärkeä esine. Sinna Pohjalaisen lompakossa on vähän päälle 17 euroa.

Tiede: Lapsi alkaa hymyillä ja nauraa jo muutaman kuukauden ikäisenä. Syy naurun syntyyn on syvällä biologiassa ja evoluutiossa. Nauru on kädellisille tapa osoittaa yhteenkuuluvuuden tunnetta, ja ihminen nauraakin 20 kertaa todennäköisemmin porukassa kuin yksin.

Ajassa: Marjo Myller antaa vinkit jokaiselta onnistuvan kranssin askarteluun. Perinteinen havukranssi on talvisesongin kestosuosikki.

Näköislehdestä löydät myös ohjeet joulukoristeiden askarteluun.

Matka: Elina Hiidenmieli ja Matti Kinnunen toteuttivat reissuhaaveensa kiertämällä Eurooppaa maata pitkin. Kinnunen yllättyi maaseudun tyhjyydestä, Hiidenmieli lapsen kanssa matkustamisen mutkattomuudesta.

Matka: Matkat on suosittu laulujen aihe. Matkakappaleissa haaveillaan kaukomaista ja kastanjettien soinnista, sinisestä merestä ja palmujen katveesta mutta myös kotimaan kolkista.

Listasimme kymmenen matka-aiheista kappaletta. Millainen olisi sinun listasi?

Lue liite tänään näköislehdestä.

Näköislehti kuuluu kaikkiin Loviisan Sanomien tilauksiin. Aktivoi lukuoikeutesi tästä.

Jos et vielä ole tilaaja, voit kokeilla Loviisan Sanomien verkkopalveluja 9 viikon ajan 9 eurolla. Kokeile kuukausi!