Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vesa-Matti Loirista ja Jope Ruonansuusta tehdään dokumenttielokuvat

Edesmenneistä Vesa-Matti Loirista ja Jope Ruonansuusta tehdään dokumenttielokuvat. Ensimmäisenä tulee julki joulukuussa VESKU – naurun ja surun kulkuri, tiedottaa MTV.

MTV:n tuottamassa dokumenttielokuvassa ääneen pääsevät Loirin läheiset. Loirin elämästä kertovat muun muassa näyttelijä ja Loirin kummityttö Kiti Kokkonen sekä näyttelijäkollegat Heikki Kinnunen, Vesa Vierikko ja Hannele Lauri. Elokuvan on käsikirjoittanut ja ohjannut toimittaja Kari Pyrhönen.

– Vesku on poissa, mutta hänen merkitystään ei pidä koskaan unohtaa. Kuvaavaa on se, että tieto hänen kuolemastaan oli pysäyttävä ja median ykkösuutinen, Pyrhönen kertoo tiedotteessa.

Jorma "Jope" Ruonansuun elämästä ja urasta kertova Jope Ite -dokumenttielokuva nähdään valkokankailla kautta maan 10. helmikuuta 2023. Dokumenttielokuvaa on ollut käsikirjoittamassa Jopen ystävä Mika Räinä yhdessä leikkaaja Nikke Baggen ja elokuvan ohjanneen Marko Tallin kanssa.

Jope Ite on kasvutarina Jopen matkasta kemiläisestä työläiskodista koko kansan viihdyttäjäksi. Matka ei ollut helppo, vaan siinä oli paljon vastoinkäymisiä. Elokuvaan on haastateteltu Jope Ruonansuun äitiä, sisaruksia ja perhettä. Elokuvassa ääneen pääsevät myös Jopen ystäviä ja kollegoita elämän matkan varrelta: mukana ovat muun muassa Sakari Kuosmanen ja Timo Koivusalo.