Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Selvitys: Näistä asioista Uudellamaalla ollaan valmiita säästämään – paikkakuntien vertailussa selkeitä eroja

Kahvila- ja ravintolakäynnit, matkustaminen ja energiakustannusten karsiminen. Nämä kolme asiaa nousevat keskeisiksi säästökohteiksi OP-Ryhmän teettämässä kyselyssä. Kyselyssä on selvitetty, mistä asioista Uudellamaalla asuvat ovat valmiita säästämään.

Yksi osa vastaajista arvioi myös niinkin, että he eivät säästä mistään. Näin vastanneita oli 35% kyselyyn vastanneista.

Paikkakuntien välillä on kyselyn perusteella isojakin eroja. Lohjalla asuvat tinkisivät ensisijaisesti matkustamisesta ja vaatteista, Porvoossa taas höylä osuisi ravintolakäynteihin ja energiankulutukseen.

Lohjalla asuvista yli puolet (52%) uskoo joutuvansa säästämään erityisesti vaate- ja jalkineostoksista, ja puolet vastaajista matkustamisesta. Matkustaminen nousee myös Järvenpäässä asuvien säästökohteiden kärkeen (50 %). Kahvila- ja ravintolakäynneistä tingitään erityisesti myös Järvenpäässä (51 %) sekä Porvoossa (46 %).

Energian käyttöön kiinnitetään eniten huomiota Porvoossa (45 %) sekä Hyvinkäällä (39 %). Harrastuksista (4 %) tai lemmikkieläinten kustannuksista (2 %) vain harva uusimaalainen aikoo säästää. Pääkaupunkiseudulla asuvat erottuvat vastanneista siten, että heistä 37 % uskoo etteivät joudu tinkimään kulutustottumuksistaan.

– Paikkakuntien välillä on mielenkiintoisia eroja, joista osa varmasti selittyy paikkakuntakohtaisilla kulutustottumuksilla. Toisaalta myös varallisuuserot voivat näkyä vastauksissa, OP Uusimaan liiketoimintajohtaja Eevi Määttä arvioi tiedotteessa.

Joululahjoja ostetaan melkein tuttuun tapaan, tosin moni vastaajista arvioi niin että lahjaostokset vaativat tänä vuonna aiempaa suurempaa harkintaa.

– Useimmat lähtevät jouluostoksille joulukuun alussa tai viimeistään joulukuun puolessa välissä. Merkittävää on, että tutkimuksen mukaan 22 % uusimaalaisista ei aio ostaa joululahjoja lainkaan, Määttä kertoo tiedotteessa.