Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Teemu Selänne joutui oudon koirankoulutuskohun keskelle – Näin hän vastaa Oikeutta Eläimille -järjestön väitteisiin

Ex-jääkiekkoilija Teemu Selänne on päätynyt sosiaalisessa mediassa oudon suojeluskoirakohun keskelle. Selänne on julkaissut Instagramissa suojeluskoirakoulutukseen liittyvää kuvamateriaalia, jonka Oikeutta Eläimille -järjestö on katsonut kyseenalaiseksi.

– Viime vuonna toimme julkisuuteen suojelukoiraharjoituksissa tapahtuvan väkivallan koiria kohtaan. Ikävä nähdä, että Teemu Selänne promoaa instassa tällaista toimintaa. Stoorissa epäpätevä maalimies kaatuu koiran päälle ja koiraa kuristetaan. Koiralla on kaulassaan sähköpanta, järjestö kirjoittaa Twitterissä.

Selänne on vastannut kommentteihin keskiviikkona. Hän kertoo, että taustalla on kampanja, jolla on pyritty auttamaan Afganistanista ja Irakista takaisin Yhdysvaltoihin palanneita sotilaskoiria. Selänteen mukaan käytäntö olisi muuten ollut se, että jos koirat eivät löydä uutta kotia kolmen kuukauden sisään, ne määrätään lopetettavaksi. Selänteen mukaan koirien hyväksi on kerätty 700 000 dollaria.

– Texasissa asuva entinen Navy Seal (=sotilas) Mike Rietland lupasi ottaa maatilalleen ne koirat, jotka eivät löydä uutta kotia, kunhan kaikki kulut hoidetaan. Se, että yrität kertoa että minä promoan väkivaltaista koirien käsittelyä on täysin virheellistä tietoa, Selänne kertoo.

Toisen kommentoijan mukaan järjestön mainitsema maalimies on Jeremy Roenick, Selänteen pitkäaikainen kiekkoilijakaveri. Keskustelussa myös huomautetaan siitä, että videon sisältö tapahtuu Yhdysvalloissa.

– Tämä toiminta on Jenkeissä ihan ns. laillista tekemistä. Täällä meillä on ihan turha ihmetellä sitä, kirjoittaa Sanna Herranen keskustelussa.

– Hienoa kuulla että tässä on hyviä tarkoitusperiä. Koiraa kuitenkin kuristetaan ja sillä on kaulassa sähköpanta. Nämä ovat juuri niitä väkivaltaisia menetelmiä, joista tulisi päästä eroon, Oikeutta Eläimille -järjestön edustaja vastaa Selänteelle.