Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lue lisää näköislehdestä: Leffaillan sähkönkulutus voi yllättää – "Vastaa saunan lämmittämistä"

Näköislehdessä tänään 16 sivua lisää luettavaa tilaajille. Tässä poimintoja:

Sähkö: Kotitalouksissa kannattaisi kiinnittää huomiota myös viihdelaitteiden ja netinkäytön energiankulutukseen.

– Näytöt ovat energiasyöppöjä, ja teräväpiirtokuvan katsominen isoista näytöistä kuluttaa älyttömästi energiaa. Teräväpiirtoelokuvan katsominen vastaa saunan lämmittämistä, CGI:n teknologiajohtaja Matti Koljonen sanoo.

On monta kotikonstia, joilla voi pienentää sähkölaskuaan.

Hyvinvointi: Aitajuoksija Lotta Harala tietää, että urheilijoiden ulkonäkö kiinnostaa ja kauniit kuvat vetävät somessa. Urheilijoiden ulkomuodon analysointi menee kuitenkin usein liiallisuuksiin.

Hyvinvointi: Tavoitteellisuus on ihmiselle hyväksi, perfektionismi ei. Yritysten ja erehdysten salliminen vähentäisi uupumista, sanoo opintopsykologi Marinia Sorjonen-Ward.

Tiede: Havaintopsykologi Jukka Häkkisen mukaan monen oudolta tuntuvan kokemuksen takana ei ole välttämättä mitään yliluonnollista. Syyt selittämättömiin tapahtumiin jäävät kuitenkin usein hämäriksi.

Henkilö: Sanna Klemetti eli artisti Litku Klemetti muutti maalle ja se oli parhaita päätöksiä, mitä hän on tehnyt. Uudella levyllä kuullaan enemmän Sannaa kuin ennen.

Tiede: Keho oppii sietämään kylmää. Kylmänsietoa voivat huonontaa esimerkiksi sairaudet.

Matka: Tukholmassa voi nyt syödä, juoda ja shoppailla Suomen hintoja halvemmalla. Kaupungin todellinen taika löytyy keskustan ulkopuolelta.

Lue liite tänään näköislehdestä.

Näköislehti kuuluu kaikkiin Loviisan Sanomien tilauksiin. Aktivoi lukuoikeutesi tästä.

Jos et vielä ole tilaaja, voit kokeilla Loviisan Sanomien verkkopalveluja 9 viikon ajan 9 eurolla. Kokeile kuukausi!