Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Sosiaali- ja terveysministeriön valmistelema ohjauskirje koronarokotusten järjestämisestä ei vaikuta meneillä olevaan syystalven tehosteannoksen tarjoamiseen Loviisassa

Sosiaali- ja terveysministeriö tiedotti 9. marraskuuta ministeriön valmistelevan ohjauskirjettä koronarokotusten järjestämiseen liittyen. Loviisassa käynnissä olevaan syystalven tehosteannoksen tarjoamiseen tällä ei ole vaikutusta.

– Odotamme sosiaali- ja terveysministeriön ohjauskirjettä ja siinä esitettäviä mahdollisia tarkempia linjauksia. Ohjauskirje ei vaikuta parhaillaan käynnissä olevan syystalven tehosteannoksen tarjoamiseen niille ryhmille, joille sitä on suositeltu, toteaa Loviisan kaupunki perjantaina julkaistussa tiedotteessa.

Tiedotteessa kerrotaan taustalla olevan koronaministerityöryhmän linjaus siitä, että jatkossa kuntien ja hyvinvointialueiden haluttaisiin tarjoavan valtion hankkimia koronarokotteita kaikkien sellaisten henkilöiden ja henkilöryhmien rokotuksiin, joita julkisen tai yksityisen sektorin (mukaan lukien työterveyshuolto) sosiaali- ja terveydenhuollon toimintayksikön lääkäri arvioi perustelluksi ja joihin ei ole rokotteen valmisteyhteenvedon mukaisia vasta-aiheita.