Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Viranomaisten harjoitus järjestettiin Harjurinteen koululla – oppilaat eivät saaneet syödä lounaansa ruokalassa

Harjurinteen koululla oli keskiviikkona poikkeuksellista toimintaa. Kyseessä oli Itä-Uudenmaan pelastuslaitoksen, Itä-Uudenmaan sosiaali- ja kriisipäivystyksen ja Loviisan kaupungin järjestämä pelastustoimintaharjoitus.

Vaikka paikalla oli poliiseja ja muita viranomaisia, kyseessä oli kuitenkin vain kokoamiskeskuksen perustamisharjoitus, jossa harjoiteltiin myös viranomaisyhteistyötä, Itä-Uudenmaan sosiaali- ja kriisipäivystyksen esimies Kirsi Nurmi kertoo.

Poliisit ja muut olivat siis harjoituksen aikana vain tarkkailemassa. Kyseessä siis ei ollut harjoitus, jossa olisi ollut erityistä toimintaa.

Niin sanottuja kokoamiskeskuksia voidaan perustaa esimerkiksi suuronnettomuuksien yhteydessä. Keskiviikon harjoitus on osa säännöllistä valmiustyötä.

Harjoitus vaikutti Harjurinteen koulun ja Loviisan lukion toimintaan, sillä harjoitusta pidettiin koulun ruokalassa, jolloin koululaisten täytyi syödä jossain muualla.

Kirjoittaja on TET-harjoittelija Lovarissa tämän viikon.