Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Koskenkylän merenlahdelta nousevan järviylängön retkeilypuitteita halutaan kehittää

Myrskylän kunnanhallituksen vuoden alussa asettama elinvoimaryhmä on esittänyt työnsä lopputulemana, että Itä-Uudenmaan järviylängön ympäristön kehittäminen lisäisi alueen yleistä elinvoimaisuutta kauttaaltaan.

Elinvoimaryhmä esitti, että kuntaan palkataan luontoalan osaaja, jonka vastuulla olisi muun muassa suunnitella pitkäjänteisemmin Itä-Uudenmaan järviylängön ympäristön yleisiä retkeilypuitteita. Myrskylän kunnanhallitus suhtautui esitykseen myönteisesti.

Suunnitteluun sisältyisi reittejä ja kohteita, teemaan liittyvien hankkeiden valmistelu ja rahoitushakemuksia. Näin mahdollisestaan alueen puuttuvien matkailu- ja majoituspalveluiden sekä erä- ja luontoyrittäjyyden kehittymistä.

Itä-Uudenmaan järviylängöksi kutsutaan Myrskylän luontokokonaisuutta, joka alkaa kohota Loviisan Koskenkylän merenlahdelta noudatellen molemmin puolin jokilinjaa. Alueen maisemalle ovatkin tyypillisiä jääkautiset kalliomuodostelmat ja moreeniharjut, jotka Myrskylän kohdalla muodostavat alueen, jonka kalliopainanteisiin ja väliin jää pienelle alueelle poikkeuksellisen paljon järviä.