Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mökkimurrot yhä harvinaisempia Suomessa – Tässä kolme syytä ilmiöön

Mökkimurrot ovat viimeisen vuosikymmenen aikana vähentyneet, mutta mökkimurtoja sattuu edelleen lähes tuhat vuosittain. Ilmiöstä kertoo vakuutusyhtiö Fennia tiedotteessaan.

Mökkimurtoja tehdään runsaasti myös talviaikaan, kun monet mökit ovat tyhjillään ja pimeys helpottaa hämäräpuuhia. Lisääntynyt talviasuminen, mökkien vuokraustoiminta ja valppaus varkaiden suhteen ovat todennäköisiä syitä mökkimurtojen vähentymiseen.

Tilastokeskuksen tietojen mukaan poliisille ilmoitettiin viime vuonna 940 murtoa vapaa-ajan asuntoon. Vuotuinen määrä laski alle tuhannen ensimmäistä kertaa tällä vuosituhannella.

Vielä vuosituhannen alussa ilmoitettujen vapaa-ajan asuntojen murtojen määrä saattoi olla yli 2 000. Vapaa-ajan asunnoista valtaosa on mökkejä.

Tänä vuonna elokuun loppuun mennessä ilmoitettuja murtoja vapaa-ajan asuntoihin on tehty 533, mikä on lähes 14 prosenttia vähemmän kuin edellisvuonna vastaavana ajankohtana. Tieto selviää poliisin tilastoista.

Kesämökkimurtoja sattuu eniten Uudellamaalla ja Pirkanmaalla

Murtoja vapaa-ajan asuntoihin tehtiin viime vuonna eniten Uudellamaalla ja Pirkanmaalla. Myös Pohjois-Savo, Keski-Suomi ja Pohjois-Pohjanmaa erottuvat tilastoissa.