Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Etelä-Suomen Median suosittu, perinteikäs ja korkeatasoinen Eläinkuvakisa sai jälleen suuren suosion, kuvia kilpailuun lähetettiin yli tuhat kappaletta.

Tuomaristo on käynyt läpi kovatasoisen kisakuva-aineiston ja nostanut kilpailun parhaiksi kuviksi 11 otosta mitä erilaisimmista eläimistä ja kuvaushetkistä. Voittajat palkitaan hienoilla eläin- ja kuva-aiheisia palkintoja. Voittajille on ilmoitettu henkilökohtaisesti.

Eläinkuvakisaan pystyi osallistumaan millä tahansa eläimen kuvalla. Kisassa ei ole erillisiä sarjoja. Kisa-aika oli 15.9.-5.10.2022. Kilpailun tuomaristona toimivat Etelä-Suomen Median ammattilaisvalokuvaajat, Päivi Tuovinen ja Sauvo Jylhä.

Tässä voittaneet otokset raadin perusteluineen:

– Kuvassa kaunis minimalistinen väriskaala, hyvä sommitelma ja erikoinen tapahtuma.

– Ilahduttavan erilainen eläinkuva. Harvemmin näkee lehmiä tällaisessa yhteydessä grillialueen luona hengailemassa

– Kuvassa ilahduttaa sen kekseliäs rajaus, esiin pääsee mittakaava ja kontrastit. Pientä ja suurta.

– Satumainen kuva ja tunnelma, musta eläin valkoisessa maisemassa. Vähäeleinen ja kaunis.

– Kuvan kissat erottuvat juuri sopivasti oksaisesta taustasta, mielenkiitoinen silhuettikuva.

– Arkipäivän supersankarismia. Kuvan hauska idea tekee siitä onnistuneen, hämähäkkimiehen naamion yhdistyy juuri oikeassa kohdassa kissan korviin.

– Upeita teknisesti hienoja koirakuvia oli kilpailussa mukana tänä vuonna useita. Nopeiden liikkeiden takia kuvaaminen vaatii usein kärsivällisyyttä ja aikaa. Tässä kuvassa liike on pysäytetty oivallisesta kuvakulmasta niin dynaamisesti, että kuvaajalla on ollut nappia painaessa jo kiire pois alta.

– Elävä ja eloton kohtaa. Urbaani eläinkuva kaupunkiympäristössä ikkunan takaa, jossa lokit erehtyvät luulemaan koriste-eläimiä aidoiksi.

– Pieni poni yksin ison pellon laidalla ihmettelemässä, hieno rajaus ja sommitelma ja ajaton hetki.

– Kamala luonto on samalla kaunis että omituinen.

– Luonto järjestää kyllä ihmeellisiä tapahtumia, kunhan vaan tarkkailee oikeassa paikassa oikeaan aikaan.

Koko eläinkuvakisan gallerian näet täältä.