Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Osallistu Pursiseura ÖNS:n ja Loviisan Sanomien perinteikkääseen jääveikkaukseen ja voita 150 euron lahjakortti!

Hyvän Mielen Rock työn alla – tammikuussa rokataan rahaa hyväntekeväisyyteen

Hyväntekeväisyysfestivaali kestää kaksi päivää legendaarisessa Ziltonissa.

Perinteisen loviisalaisen kahden päivän hyväntekeväisyysfestivaalin valmistelut ovat jo täydessä vauhdissa. Nyt kahdeksatta kertaa järjestettävä tapahtuma viedään läpi 13. ja 14. tammikuuta hotelli-ravintola Ziltonissa.

Tuotto ohjataan lyhentämättömänä lasten ja nuorten sekä lapsiperheiden harrastusten ja hyvinvoinnin tukemiseen. Vuosien saatossa rahaa on kerätty useita kymmeniä tuhansia euroja.

– Nyt kassa alkaa olemaan tyhjä ja kirstun pohja näkyy, tapahtuman taustajoukoissa alusta saakka ollut Jari Kaasinen sanoo.

Hyväntekeväisyydellä kerättyä rahaa on ohjattu esimerkiksi nuorten "Huntin viikko" -palkkakustannuksiin, harrastuskuluihin, lääkärikäynteihin, apteekkiin ja ruokakasseihin.

– Rahaa on ohjattu sinne, missä sitä on tarvittu.

Edellisen kerran tapahtuma oli vuonna 2019 lokakuussa. Nyt festivaali päätettiin siirtää tammikuulle käytännön syistä. Osa syynä oli, että koronatilannetta haluttiin edelleen seurata.

Kaikki tukemaan haluavat firmat ottakaa rohkeasti yhteyttä.

Tapahtuman valmistelemiseen haluttiin ottaa riittävästi aikaa kiireellä tekemisen sijasta.

– Kuluvan syksyn aikana tapahtuman järjestämiseen olisi jäänyt liian vähän aikaa, jotta olisimme voineet järjestää tapahtuman kunnollisesti, yrittäjä Taija Sivers hotelli-ravintola Ziltonista tiivistää.

Vuonna 2019 lavalla nähtiin tunnetuista esiintyjistä esimerkiksi Tumppi Varonen ja Juustopäät.

Vielä järjestäjillä ei ole kerrottavaa tammikuun esiintyjälistasta, mutta muutamaa kovaa nimeä haarukoidaan totuttuun tapaan esiintymään Ziltonin lauteille.

Muutamia kontakteja on jo ehditty ottaa.

– Valmistelut on saatu alkuun. Nyt odotellaan, saadaanko isompia bändejä. Niille on nyt laitettu sähköposteja, Jukka Kiviranta sanoo ja kertoo, että muun muassa Dr. Albania lähestyttiin. Hintalappu osoittautui kuitenkin liian kovaksi.

– Mitään isompia bändejä ei vielä ole varmistunut, hän jatkaa.

Loviisalaisyritykset ovat olleet vuosittain hyvin mukana tapahtumassa. Edellisellä kerralla tukea antoi lähes 40 yritystä.

– Kaikki tukemaan haluavat firmat ottakaa rohkeasti yhteyttä. Myös bändiehdotuksia otetaan mielellään vastaan. Lähdetään tälläkin kertaa sankoin joukoin tukemaan Loviisan nuoria ja lapsiperheitä, järjestäjät toivottavat Facebook-sivuillaan.

Järjestelyissä on mukana myös Antti Timonen. Tapahtuman visuaalisesta ilmeestä vastaa totuttuun tapaan Sanna Nylén.

Hyvän Mielen Rock, Hotelli-ravintola Zilton 13.1.2023–14.1.2023.