Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lapinjärven kunta käynnistää vaikutuksiltaan merkittävän asemakaavan muutoksen Husulanmäellä

Suunnittelualue on noin 30,5 hehtaaria suuri ja sisältää tärkeitä luontoarvoja.

Lapinjärven kunta käynnistää asemakaavan muutoksen Husulanmäen asemakaava-alueella. Alue sijaitsee Ingermaninkylän koillisosissa, noin kahden kilometrin päässä Kirkonkylän keskustasta sen länsipuolella. Suunnittelualue on noin 30,5 hehtaaria.

Alue on tällä hetkellä suunniteltu luomaan hyvät mahdollisuudet ensisijaisesti yhteisölliselle rakentamiselle. Asemakaavaa ja rakentamistapaohjetta on tarkoitus muuttaa, jotta alueelle on jatkossa mahdollista rakentaa yksittäisiä pientaloja omille tonteilleen. Lisäksi asemakaavan muutoksessa huomioidaan erityisesti lähivirkistysalueet, suojeltavat ja säilytettävät rakennukset sekä luonnon monimuotoisuus. Asemakaavan muutoksen laatiminen on aloitettu kunnan aloitteesta.

Alueella vaikuttaa vuonna 2002 voimaan tullut osayleiskaava.

Alueella sijaitsee useamman asunnon asuinrakennus, lato, vanha pihapiiri piharakennuksineen sekä siihen kuuluva saunarakennus järven rannassa. Muilta osin asemakaava-alue on rakentamaton. Alueella on paikallista merkitystä sen luonto-, maisema ja virkistysarvojen takia.

Asemakaavan muutoksen vireille tulon yhteydessä OAS asetetaan nähtäville sekä järjestetään yleisötilaisuus, jossa osallisilla on mahdollisuus keskustella asemakaavan muutoksesta sitä valmistelevien konsulttien ja virkamiesten kanssa.

Lapinjärven tekninen lautakunta päätti vireille tulosta lokakuun alussa. Asemakaavan muutos on vaikutuksiltaan merkittävä ja sen hyväksyy valtuusto.