Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Venla-patsaasta tulee sukupuolineutraali – "Päätös pohjaa yhteiskunnalliseen muutokseen"

Vuosittain jaettavasta Venla-patsaasta tulee sukupuolineutraali.

Asiasta kertoo tunnustukset jakava ja päättävä Televisioakatemia tiedotteessaan.

– Televisioakatemian päätös jakaa sukupuolineutraaleja palkintoja pohjaa yhteiskunnalliseen muutokseen, tiedotteessa kerrotaan.

Aiemmin saman päätöksen on tehnyt Filmiaura, ja myös seuraavassa Jussi-gaalassa nais- ja miesnäyttelijöiden palkinnot korvataan sukupuolesta riippumattomilla palkinnoilla.

Muitakin muutoksia on luvassa.

– Yhä useampi ohjelma on sekoitus erilaisia lajityyppejä, ja ohjelmien kategoriointia on mahdoton saada täydelliseksi. Koimme, että pääosa- ja sivuosanäyttelijäpalkinnot ovat oikea ja tuttu tapa palkita ansioituneita näyttelijöitä. Samoin on syytä nostaa juontajia keskiöön. Urheiluoikeuksiin ja -lähetyksiin panostetaan nykyisin paljon, ja niitä tehdään Suomessa maailmanluokan laadulla, joten tämä on syytä huomioida omalla kategorialla, kertoo Televisioakatemian puheenjohtaja Antti Väisänen tiedotteessa.

Vuoden 2022 parhaita tv-ohjelmia ja niiden tekijöitä juhlitaan Kultainen Venla -gaalassa 20.1.2023. Tv-alan ammattilaisista koostuva Televisioakatemia ry:n jäsenistö äänestää voittajat esituomaristojen laatimien valintalistojen pohjalta.