Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Alkoholin verkkomyynti kolminkertaistui – Tulli paljastaa: näin paljon halvemmalla saat verottoman punaviinilaatikon ulkomailta

Marraskuusta alkaen Tulli ja verohallinto tehostavat ulkomaisista verkkokaupoista ostetun alkoholin verovalvontaa, jotta valmisteverot saadaan kerättyä. Osa alkoholitilauksista pysähtyy marraskuusta alkaen Tulliin. Myös tilaajille tulee veroja maksettavaksi, Tulli ja verohallinto kertovat tiedotteessaan,

Valtio menettää vuosittain arviolta 80–100 miljoonaa euroa verotuloja siksi, että ulkomaisista verkkokaupoista tilatusta alkoholista ei makseta veroja Suomeen.

Alkoholin verkkotilaaminen on koronavuosien aikana kolminkertaistunut, kun verrataan vuoden 2019 myyntiä vuoteen 2021.

Tulli ja verohallinto antavat tiedotteessaan pari esimerkkiä verojen osuudesta, jos juomat ostetaan verkkokaupasta ilman, että niistä maksettaisiin lainkaan veroja.

Esimerkiksi kolmen litran hanapakkaus punaviiniä maksaa ulkomaisessa verkkokaupassa 11,90 euroa. Viinin alkoholivero on 12,63 euroa ja juomapakkausvero 1,53 euroa. Valmisteverojen osuus yhteensä 14,16 euroa ja verollinen hinta hanapakkaukselle yhteensä 26,06 euroa.

Keskioluen 24 tölkin pakkaus maksaa puolestaan ulkomaisessa verkkokaupassa 13,90 euroa. Keskioluen alkoholivero on 13,86 euroa ja tölkissä myytävän juoman juomapakkausvero 4,03 euroa. Valmisteverojen osuus yhteensä 17,89 euroa ja verollinen hinta 24 tölkille yhteensä 31,79 euroa.