Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Reserviläiset harjoittelevat loppuviikosta Loviisassa – tällä kertaa ei kuitenkaan paukutella

Kaartin jääkärirykmentti järjestää Puolustusvoimien johtaman vapaaehtoisen harjoituksen Loviisassa 14.–16.10.2022. Harjoitukseen osallistuu myös Itä-Uudenmaan poliisilaitos.

Harjoitusjoukot koostuvat Keski- ja Itä-Uudenmaan maakuntakomppanien reserviläisistä sekä henkilökunnasta, Puolustusvoimien tiedotteen mukaan.

– Harjoitus alkaa perjantaina, mutta Loviisan alueelle tullaan vasta lauantaina, harjoituksen johtaja, everstiluutnantti Riku Hartikainen kertoo.

Loviisassa käytetään harjoitustoimintaa varten raviradan aluetta, bastioni Ungernin lähiympäristöä sekä toria. Toimintaa on samanaikaisesti myös Keravalla.

– Harjoitusjoukot liikkuvat pääosin pakettiautoilla ja henkilöpakettiautoilla. Osassa on lisäksi perävaunut. Muulle liikenteelle ei pitäisi aiheutua mitään häiriötä, Hartikainen sanoo.

Ukrainan kriisi ei ole vaikuttanut harjoitukseen.

Riku Hartikainen, everstiluutnantti

Harjoituksessa on mukana noin kolmisenkymmentä ajoneuvoa.

Joukoilla on taisteluvarustus, mukaan lukien rynnäkkökiväärit. Harjoittelussa ei kuitenkaan käytetä harjoitusampumatarvikkeita.

Maaliosastot voivat käyttää myös siviilivaatteita. Henkilökunta käyttää keltaisia huomioliivejä maastopuvun päällä.

Harjoituksen tavoitteena on maakuntakomppaniaan sijoitettujen reserviläisten harjoituttaminen omiin tehtäviinsä. Tämä sisältää muun muassa aluevalvontaa, kohteensuojausta ja viranomaisyhteistoimintaa.

Kyseessä on vuosisuunnitelman mukainen harjoitus.

– Ukrainan kriisi ei ole vaikuttanut harjoitukseen, sotilaallisen maanpuolustuksen tehtävät Suomessa ovat säilyneet jokseenkin samoina jo vuosikymmeniä, Hartikainen sanoo

Loviisassa harjoiteltiin sotaa viimeksi kevättalvella. Viikon pituisessa harjoituksessa oli silloin mukana yli 700 henkilöä, nyt lyhyempään harjoitukseen osallistuu noin 200 henkilöä.

Kevättalvella ei kuitenkaan ollut kyseessä maakuntakomppaniaharjoitus, vaikka ne harjoittelevat vastaavassa vapaaehtoisessa toiminnassa vuosittain. Lisäksi ne omat mukana kertausharjoituksessa joka toinen vuosi, Hartikainen kertoo.

– Viimeksi olimme Loviisan alueella harjoittelemassa vastaavia asioita vuosi sitten marraskuussa.