Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Osallistu Pursiseura ÖNS:n ja Loviisan Sanomien perinteikkääseen jääveikkaukseen ja voita 150 euron lahjakortti!

5G-yhteisverkon rakentaminen käynnistyy tulevana maanantaina – työt voivat aiheuttaa häiriöitä

Loviisan ja Pyhtään alueella päivitetään yhteensä 34 tukiasemaa.

DNA:n ja Telian yhteisesti omistama Suomen Yhteisverkko aloittaa kattavan 5G-verkon rakentamisen Loviisassa ja Pyhtäällä maanantaina 10. lokakuuta. Yhtiön mukaan paremmille yhteyksille on tarvetta, sillä mobiilidatan käyttö on moninkertaistunut Suomessa viime vuosina.

Kuukauden kestävän rakennustyön aikana päivitetään yhteensä 34 tukiasemaa uuteen nopeusluokkaan.

Loviisassa tukiasemien päivitys tehdään Ahvenkoskella, Eteläharjulla, Härkäpäässä, Isnäsissä, Kabbölessä, Keitalassa, Loviisan keskustassa, Grevbölessä, Källassa, Määrlahdessa, Orrengrundissa, Patunassa, Rauhalassa, Ruotsinpyhtäällä, Rönnäsissa, Sarvisalossa, Söderbyssä, Tesjoella, Tjuvössä, Valkossa ja Österbyssä.

Pyhtään osalta tukiasempäivitykset tapahtuvat Kirkonkylässä, Heinlahdessa, Huutjärvellä, Kaunissaaressa, Kiviniemessä, Munapirtissä, Munasuolla, Rassinsuolla, Siltakylässä ja Ylikylässä.

Tukiasemien päivitykseen liittyvistä töistä saattaa aiheutua enintään työpäivän mittaisia paikallisia palvelukatkoksia DNA:n ja Telian matkaviestinpalveluihin.

Lisäksi palvelun laatu voi heiketä muutamaksi päiväksi, kunnes kaikki tukiasemat on saatu päivitettyä. Palveluhäiriöt pyritään pitämään mahdollisimman lyhyinä.

700 MHz:n taajuusalueille rakennettavat verkot voivat aiheuttaa häiriöitä pienelle osalle antenni-TV-talouksista.