Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Atomitien asemakaava-alue Määrlahdessa laajeni – luonnos tulossa kommentoitavaksi

Atomitien liittymän asemakaavan luonnos on tulossa 30 päiväksi nähtäville ja kommentoitavaksi. Kaavaluonnoksen suunnittelualue sijaitsee Ulrikan ja Määrlahden kaupunginosissa. Lisäksi elinkeino- ja infrastruktuurilautakunta päätti laajentaa asemakaava-aluetta kiertoliittymän länsipuolella Pietarintielle asti, kuten Ely-keskus oli kehottanut.

42 hehtaarin kokoinen suunnittelualue on kaavoittamatonta pääosin talousmetsäaluetta, jonne suunnitellaan kaksi uutta teollisuus- ja varastorakennusten korttelialuetta. Alueelle saa rakentaa tehtaita, teollisuushalleja ja korjaamoja niihin liittyvine varasto- ja muine aputiloineen sekä varastorakennuksia.

Alueelle ei saa sijoittaa toimintaa, joka aiheuttaa ympäristöä häiritsevää melua, tärinää, hajua, ilman pilaantumista tai muuta häiriötä.

Asemakaavan laatimista ohjaa LOTES osayleiskaava, jossa suunnittelualue on osoitettu teollisuusalueeksi, jolle ympäristö asettaa toiminnan laadulle erityisiä vaatimuksia (TY).

Suunnittelualueen läpi on osoitettu maantien alue (LT), joka on osa niin kutsuttua Atomitietä, jonka linjaus alkaa valtatieltä 7. Kyseistä tietä pitkin liikenne kulkisi tulevaisuudessa Hästholmenin ydinvoimalaitokselle saakka.