Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Miten pääsee eroon tietosuojaroskasta? – Tälle on Rosk´n Rollilla vain yhdellä jäteasemalla vastaanottopiste

Jyrki Hämäläinen

Monelle yrittäjälle tai kotialoudelle on kertynyt arkaluontoisia yrityssalaisuuksia, pankkitietoja tai henkilötietoja sisältäviä papereita, joita ei voi heittää sekajätteeseen tai paperinkeräykseen. Identiteettivarkauksiakin on tämän vuoksi tapahtunut.

Itä- ja Länsi-Uudenmaan jätehuoltoyhtiöllä Rosk´n Rollilla on vain Munkkaan jätekeskuksen yhteydessä tietosuojapapereille vastaanottopiste.

– Muilla jäteasemilla ei oikein ole sellaisia tiloja, joissa voitaisiin taata täysi turva arkaluontoisten asiakirjojen välivarastointiin, yhtiön viestintäpäällikkö Seija Päivänsalo-Nykänen kertoo.

Yhtiö ohjaa asiakkaitaan näiden jätteiden osalta olemaan yhteydessä kaupallisiin palveluntarjoajiin.

Kotitalouksille kustannustehokkain keino arkojen paperien tuhoamiseen on paperisilppuri tai takka.

Kotitalouksissa tietosuojan tarpeessa olevaa paperia kertyy enää vähän sen jälkeen, kun pankit muuttivat tiliotteiden postittamisen maksulliseksi.

Myös palkanmaksutiedot ovat pääsääntöisesti sähköisiä. Raha-asioita sisältävät asiakirjat liittyvät usein veroilmoituksiin, joita koskevat kuitit täytyy säilyttää 10 vuoden ajan.