Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Euroopan komissio valitsi Uudenmaan kiertotalouden pilottialueeksi – "Pääsemme vaihtamaan tietoa ja osaamista"

Euroopan komissio on valinnut Uudenmaan kiertotalouden pilottialueeksi. Kiertotalouden aloite Circular Cities and Regions Initiative edistää kiertotaloutta Euroopan alueilla ja kaupungeissa, ja Uudenmaan maakunta on valittu yhdeksi aloitteen kahdestatoista pilottialueesta.

– Uudellamaalla on paljon potentiaalia kiertotalouden kehittämiseen. Meillä on maan suurin asukasmäärä, suurimmat materiaalivirrat sekä tiivein ja optimaalisin yhdyskuntarakenne esimerkiksi jätteen hyötykäytön näkökulmasta, sanoo Uudenmaan maakuntajohtaja Ossi Savolainen tiedotteessa.

Savolainen nostaa vahvuudeksi myös sen, että maakunnassa on myös vahvaa tutkimus- ja innovaatiotoimintaa sekä suuri joukko yrityksiä ja pääkonttoreita.

EU:n pilottialueena uusimaalaiset kiertotaloustoimijat saavat asiantuntijoiden apua suunnitelmien ja niiden toteutumisen arviointiin sekä arvoketjujen tunnistamiseen.

– Pääsemme vaihtamaan tietoa ja osaamista muiden eurooppalaisten pilottialueiden kanssa, mitä odotamme innolla, kuvailee odotuksia EU-erityisasiantuntija Venla Virkamäki Uudenmaan liitosta.