Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Loviisassa etsitään taas kulttuuripalkinnon saajaa vuodelle 2022

Loviisan kulttuuripalkinto 2022 on jaossa taas, tiedottaa kaupunki. Omia ehdotuksia voi lähettää maanantaihin 17. lokakuuta mennessä.

Palkinto jaetaan kolmatta kertaa. Se on huomionosoitus yksityishenkilölle, yhdistykselle tai ryhmälle, jonka teko tai toiminta on vaikuttanut erityisen merkittävästi Loviisan kulttuurielämään tai nostanut Loviisaa valtakunnallisesti tai kansainvälisesti esille.

Viime vuonna kulttuuripalkinnon sai elokuvateatteri ja kulttuurikeskus Kino Marilynin yrittäjä Sini Hakkarainen-Suonpää.

Hyvinvointilautakunta päättää kulttuuripalkinnon myöntämisestä ja määrittää vuosittain kulttuuripalkinnon suuruuden. Se voidaan jättää myös jakamatta, jollei mikään teko tai toiminta erottaudu riittävän selvästi tai palkinnon saajasta ei tule yksimielisyyttä tai jos hyvinvointilautakunta näin päättää.

Kulttuuripalkinto myönnetään vain kerran samoista ansioista. Kuka tahansa muu kuin hyvinvointilautakunnan jäsen voi ehdottaa kulttuuripalkinnon saajaa tai saajia perusteluineen.

Loviisan kulttuuripalkinnon saaja julkistetaan vuosittain itsenäisyyspäiväjuhlassa tai muussa hyvinvointilautakunnan päättämässä arvokkaassa tilaisuudessa.

Palkinnon saajaa voi ehdottaa Loviisan kaupungin nettisivuilta löytyvässä kyselyssä. Kirjallisena ehdotuksen voi toimittaa kaupungin kirjaamoon Lovinfoon tai sähköpostitse 17.10. klo 15 mennessä sähköpostitse kulttuuri@loviisa.fi.