Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Itä-Uudenmaan vesistöille vain rippeitä rahoituksesta, mutta Myrskylän Syväjärvestäkin sillä nousi taas runsaasti särkikalaa

Neljä vesistöhanketta Itä-Uudellamaalla saa Uudenmaan Ely-keskukselta harkinnanvaraista valtionavustusta.

Porvoossa Nybondasin kalastuskunta saa vuosille 2022–2024 Pitkäpään kalastuskuntien kylänrannan vesistön tilan parantamiseen Pernajassa 6 750 euroa, sekä Svartbäck fiskelag Majsundetin ruokojen raivaamiseen 2 604 euroa.

Loviisassa saa Malmsby Fiskelag ympäristöprojektien 1 ja 2 jälkihoitoon Malmsbyn kylän edustan vesialueella 5 560 euroa.

Myrskylässä saa Kotojärvi-Pimijärvi vesiensuojeluyhdistys Kotojärven ja Pimijärven perustilan kartoitukseen ja toimenpideohjelman laatimiseen 1 200 euroa.

Jomiset Oy saa Uudenmaan järvien hoitokalastushankkeeseen noin 14 000 euroa, missä mukana ovat myös Sipoosta Savijärvi, Loviisan Hopjärvi sekä Valkjärvi ja Syväjärvi Myrskylästä,

Syväjärvi-yhdistyksen puheenjohtaja Kai Schulz postasi torstaina Facebookin Myrskylä-ryhmään kuvia tuhannesta kilosta särkiä.

– Keväällä otetaan isorysillä ja nyt taas nuotattiin. 30 vuotta on tätä hommaa tehty, eikä se lopu näköjään koskaan, mutta sillä se järvi pysyy kunnossa. Jomisetilla on kalusto tähän, sen käytöstä maksetaan Elyn kautta ja hoidetaan yhdessä. Kiitoksia paikallisille ja järven asukkaille, tässä on 60 perhekuntaa mukana, kertoo Schulz.

Syväjärvi-yhdistys on Itä-Uudenmaan vanhin vesiensuojeluyhdistys.

Seuraavia vesienhoitohankkeiden avustuksia voi hakea lokakuun puolivälistä alkaen. Hakuohjeita tulee Ely-keskuksen nettisivuille.

Nyt avustuksia jaettiin 1,5 miljoonaa euroa 18 hankkeelle, joista runsas 20 000 tuli Itä-Uudellemaalle, 1,3 miljoonaa meni Länsi-Uudellemaan vesistöihin ja loput noin parisen sataa tuhatta hankkeille Vantaanjoella, Mäntsälän Kilpijärvellä, Nurmijärven Lähtelänojalla ja Hyvinkään Kytäjärvellä.