Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

"Tämä on poikkeuksellisen suuri määrä" – Yle: Koronarokotteiden jälkitaudit kasvattivat lääkevahinkoilmoitusten määrää

Lääkevahinkoilmoitukset ovat moninkertaistuneet koronarokotteiden aikana. Korvausta on saatu esimerkiksi kuumeilusta, kivusta ja särystä, ihottumasta sekä sydänlihastulehduksesta. Lähes joka kymmenes korvauksen saaneista on kärsinyt vyöruususta. Asiasta kertoo Yle verkkosivuillaan.

Elokuun loppuun mennessä koronarokotteista on tehty Lääkevahinkovakuutusyhtiölle kaikkiaan 1 999 vahinkoilmoitusta. Ylen mukaan n iistä 1 200 vahinkoilmoitusta tehtiin vuoden 2021 aikana ja tänä vuonna ilmoituksia on kertynyt 799.

Myönteisen korvauspäätöksen on saanut 589 hakijaa, kielteisiä päätöksiä on annettu 1 079. Elokuun lopussa oli vielä 331 vahinkoilmoitusta käsittelemättä.

Runsaan hakemusmäärän käsittelyyn on jouduttu palkkaamaan lisätyövoimaa, kertoo Suomen Keskinäinen Lääkevahinkovakuutusyhtiön toimitusjohtaja Tiina Hellgren Ylelle.

– Tämä on ihan poikkeuksellisen suuri määrä. Normaalisti lääkevahinkoilmotuksia tehdään noin 200 vuodessa ja niistä enintään parikymmentä vuodessa koskee rokotteita. Siihen nähden määrä on aivan valtava.

Juttua korjattu 15.9.2022 kello 15.52: Lisätty tieto, että 1 999 vahinkoilmoituksessa on kyse Lääkevahinkovakuutusyhtiölle tehdyistä ilmoituksista.