Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

"Maikkarin markkinointi sanoi, että tämä on ihan paskaa" – Vesa Vierikko muistelee 1980-luvun kohuttua Tabu-sarjaa lämmöllä

Perjantaina ensi-iltaan tulee elokuva, jossa konkarinäyttelijä Vesa Vierikko nähdään pääosassa. Kyseessä on ohjaaja Timo Koivusalon ensimmäinen Pelle Hermanni -elokuva: syksyn aikana valmistuu vielä toinenkin Hermanni.

Vierikko on ehtinyt tekemään vuosien varrella monenlaista, muun muassa Ryhmäteatterin näyttelijäkaartin toteuttaman Tabu-ohjelmasarjan. Ohjelmasarjaksi kuvailu saattaa olla totuudenmukaisempi luonnehdinta sarjasta, jonka piti olla komediasarja, mutta ei välttämättä ollut kaikkien mielestä lähelläkään sitä.

– Jouduimme siitä aika nopeasti Päiviö Pyysalon puhutteluunkin. Mainostelevisio teki tuohon aikaan tulevista ohjelmistaan sellaisia lyhyitä klippejä mainoskatkoille, mutta tästä markkinointiosasto ei suostunut sellaista tekemään. Maikkarin markkinointi sanoi, että tämä on ihan paskaa ja ei käy, Vierikko muistaa.

– Kyllä se sitten kuitenkin kaksi Venlaa voitti, hän naurahtaa.

Mainostelevisio esitti sarjaa marraskuusta 1986 toukokuuhun 1987.

Vierikko ei täysin tyrmää ajatusta siitä, voisiko Tabun toteuttanut työryhmä tehdä vielä jotain yhdessä. Avainhenkilöistä suurin osa on edelleen hyvävoimaisia ja Pirkka-Pekka Petelius jopa kansanedustaja.

– Ihmiset ovat hengissä aika hyvällä prosentilla, mutta porukka on jakautunut ympäri Suomea. Pari kertaa vuodessa tavataan Ryhmäteatterin porukalla, ja joskus hahmotellaan sketsejä, mutta ne ovat aika lailla omaksi huvikseen. Mikä ettei niistä joku kolmen ohjelman konsepti voisi vieläkin lähteä, Vierikko heittää.