Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Alkot avaavat perjantaina ovensa tavallista myöhemmin – Tässä koskettava syy

Alkot avaavat perjantaina ovensa yhdeksän minuuttia tavallista myöhemmin. Syy on 9. syyskuuta vietettävä kansainvälinen FASD-päivä, jolloin muistutetaan raittiuden tärkeydestä raskausaikana.

Alkoholinmyynti aloitetaan myös R-kioskeissa ja S-ryhmän myymälöissä vasta kello 9.09. Kampanjan viesti näkyy Alkon 373 myymälän lisäksi noin 450 R-kioskissa ja reilussa tuhannessa S-ryhmän päivittäistavarakaupan toimipisteessä.

Yhteisen kampanjan tavoitteena on lisätä raskautta suunnittelevien ja odottavien äitien tietoisuutta siitä, että alkoholi ja raskaus eivät sovi yhteen. Alkoholi on haitallista kaikissa raskauden vaiheissa.

Odottavien äitien raskaudenaikainen alkoholinkäyttö aiheuttaa vuosittain tuhansille sikiöille kehitysriskin. Joka vuosi Suomessa syntyy 600–3 000 lasta, joilla on jonkinasteinen alkoholivaurio äidin päihteiden käytön takia.

Raskaudenaikainen alkoholinkäyttö on tällä hetkellä yksi merkittävimmistä kehitysvammaisuuden aiheuttajista länsimaissa.

Alkoholin aiheuttamat vauriot näkyvät vaikeuksina oppimisessa, sosiaalisessa vuorovaikutuksessa ja oman käyttäytymisen säätelyssä.