Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Rumba: Onko Lauri Tähkän uutuussingle plagiaatti? – "Taisin tehdä Tähkälle vahingossa kertsin vuonna 1999"

Musiikkilehti Rumba on nostanut esiin pienimuotoisen kohun, joka on syntynyt Lauri Tähkän tuoreesta Kaikella on tarkoitus -singlestä. Laulun kertosäe nimittäin kuulostaa olevan melodisesti ja sointukierroltaan identtinen Duplo!-yhtyeen Summer of '99 -biisistä, joka oli pienimuotoinen hitti vuonna 1999. Kuuntelun perusteella sävellajikin osuu yksi yhteen.

Kokemuksen kruunaa se, että kertosäkeissä on tämän lisäksi käytetty myös samoja laulujen vireeseen vaikuttavia efektejä.

– En ollut kuullut tota Tähkän hittiä, mut sitten kun kuulin niin tuo kertosäe kuulosti ihan täysin meikän tekemältä. Ainakin ykkösellä voi laulaa päälle, kommentoi alkuperäisen kappaleen tehnyt Aleksi Pahkala Twitterissä.

– Taisin tehdä Lauri Tähkälle vahingossa kertsin 1999, Pahkala jatkaa.

Pahkala on seurannut kiinnostuneena asiasta käytyä keskustelua. Viimeisin twiitti on peräisin torstaiaamulta. Kommentin perusteella Tähkän suunnalta ei olla ainakaan vielä lähestytty.

– Odotellaan vielä Tähkän osastolta lähestymista, mutta nyt on tosiaan sillleen, että meikä on säveltänyt Lauri Tähkän hitin kertosäkeen vuonna 1999 aikas yks yhteen.