Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

"Suurista suurin on poissa" – Presidentti Sauli Niinistö muisti Vesa-Matti Loiria Twitterissä

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö on muistanut taiteilija Vesa-Matti Loiria Twitterissä. Loiri menehtyi keskiviikkona.

– Suurista suurin, syvästi kunnioitettu Vesa-Matti Loiri on poissa. Kosketit meitä, suomalaista sielua niin syvältä. Hyvää matkaa tuntemattomahan tupaan rakas ystävä, Niinistö twiittaa.

Sauli Niinistö ja Vesa-Matti Loiri olivat hyviä ystäviä. Miehillä oli paljon yhteistä: kiinnostus jalkapalloon sekä eletyssä elämässä koettu suru. Niin Niinistö kuin Loirikin menettivät puolisonsa auto-onnettomuudessa.

Niinistö vieraili syksyllä 2014 Loirinuotiolla -ohjelmassa. Jari Tervon kirjoittamassa Loiri. -elämäkerrassa muistellaan kuvauksiin liittynyttä hauskaa episodia. Niinistö halusi mennä uimaan, ja järjestelyt vaativat pimeydessä kekseliäisyyttä.

– (Loirin manageri Pete) Eklund kahlasi munasillaan vieressä ja valaisi fikkarilla alastonta presidenttiä koko polskinnan ajan. Turvamiesten piti nähdä tasavallan presidentti koko ajan, kirjassa kerrotaan.