Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mielipide | Avoin kirje kaupunkimme johtoryhmälle

Olin aamukävelyllä koirani kanssa turvallisen tuntuisesti, sillä olin hoitanut koirani ja itseni puutiaisrokotukset huolellisesti ja olimme turvassa puutiaisilta.

Mutta mitä olen pannut merkille, on se, että ennen puistoalueiksi kaavoitetut alueet on muutettu nurmikkoalueiksi, joka kuulemma nyt merkitsee sitä kaavoituksen muuttajan mielestä, että ko. alueita ei enää hoideta ollenkaan ja näin ollen alueet eivät enää ole kansalaisten turvallisessa käytössä. Kysyisinkin, onko kaavoitusoikeus siirtynyt kaupunkimme johdon hallintaan vai käyttäkö joku johdon ”härski” jäsen valtaansa vikisevien virkamiesten ja toisiaan kyttäävien poliitikkojen ns. demokraattisen vallankäytön ohi.

Tämä on todella vaarallista toimintaa ja ennen kaikkea se koskettaa meitä tavallisia kansalaisia, koska nuo kansalaisille tarkoitetut virkistysalueet ovat käyttökelvottomia, puutiaisten, jyrsijöiden, muiden hyönteisten ja matelijoiden majoittuessa alueelle. Vai onko kaupungissamme vallankäyttö siirtynyt arpomislinjalle ja hävinneitä ovat, me, tavalliset, viattomat kaupunkilaiset, joita syyttöminä rankaistaan.

On hämmästyttävää, että lasten leikkialueiden ja lastentarhojen ympäristöjä ja kulkureittejä, ei ole hoidettu ollenkaan! On vastuutonta jättää nuo viattomat lapset puutiaisten ym. luonnossa elävien vaarallisten eläinten tai hyönteisten armoille.

Miten te käsittelette ja mitä teille merkitsee kaupunkilaisten turvallisuus? Mielestämme ei kerta kaikkiaan mitään! Olemme kaikki vain kuluja tuottavaa saastaa tässä, vain tehoon ja tuottavuuteen suuntautuvassa, ihmisen ja inhimillisyyden sivuuttavassa hallintojärjestelmässänne.

Olen kuullut, että kaupunkimme virkamieskunta on ylirasittunut. Se on mahdollista, koska kaupungissamme on menossa johdon oma kunnianhimoinen projekti uusien kaavoitusprobleemineen, mutta ei sellainen tila oikeuta jättämään huolehtimatta kaupunkilaisten viihtyvyydestä ja turvallisuudesta. Projektin hoitakoon oma tiiminsä ja kaupunkilaisten viihtyvyyden ja turvallisuuden hoitaa entinen, vakiintunut ja työnsä osaava tiimi.

Pyyntö kaupunkimme johdolle: Toivoisimme, että leikkaatte puistoalueet ja kaupungille kuuluvien maa-alueiden teiden ja katujen penkat vähintään kaksi kertaa kesässä ja leikki-, palloilu- ja lastentarhojen ympäristöt, aitauksien sisätilat ja kulkutiet säännöllisesti, viikoittain.

Tämä on pieni pyyntö, mutta suuri asia meille kaupunkilaisille. Niin, meille ihmisille.