Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Loviisassa ja Lapinjärvellä huonoin työllisyystilanne Itä-Uudellamaalla

Yli kaksi vuotta työttömänä olleiden määrä jatkaa Uudellamaalla kasvua.

Itä-Uudellamaalla työttömien ja lomautettujen määrä väheni kesäkuussa vuodentakaiseen verrattuna.

Huonoin työllisyystilanne oli Lapinjärvellä ja Loviisassa, joissa työttömiä työnhakijoita oli 10,3 % ja 10,7 %. Huonommat lukemat koko Uudellamaalla oli ainoastaan Helsingissä (10,8 %) ja Vantaalla (11,4 %). Porvoossa työttömien työnhakijoiden osuus oli 9,8 % työvoimasta.

Työttömien työhakijoiden määrä oli alhaisinta Pornaisissa (5,9 %) ja Sipoossa (6,9 %), jotka ovat Uudenmaan keskiarvoon (9,9 %) verrattuna merkittävästi alhaisempia.

Huonoin työllisyystilanne oli Lapinjärvellä ja Loviisassa.

Itä-Uudellamaalla viime vuoteen verrattuna eniten laskua työttömissä työnhakijoissa oli kunnittain mitattuna Myrskylässä, -35,5 %. Lasku on samalla selkeästi suurin myös koko Uudellamaalla. Porvoossa oli Itä-Uudenmaan suhteellisesti pienin lasku työttömissä työnhakijoissa pienin (-20 %).

Muut Itä-Uudenmaan kunnat ovat suurin piirtein keskenään yhtäläisissä lukemissa. Loviisassa ja Lapinjärvellä työttömyys laski -25 %, Pornaisissa -26 %, Askolassa -24%, Pukkilassa -28 % ja Sipoossa -25 %.

Myrskylä nousee tilastoissa omiin lukemiinsa myös kun tarkastellaan avoimien työpaikkojen lukumääriä Itä-Uudellamaalla vuoden takaiseen verrattuna. Avoimien työpaikkojen määrä on Myrskylässä noussut 329 prosentilla, tosin lukuina se tarkoittaa 23 työpaikan kasvua. Toiseksi eniten kasvua on ollut Loviisassa (90 %). Työpaikkoja on vähentynyt Sipoossa (-13 %), Pornaisissa (-9 %) ja Askolassa (-16 %). Porvoossa työpaikkoja oli 40 % enemmän vuodentakaiseen verrattuna.

Itä-Uudellamaalla työttömien määrän lasku oli parempaa kuin maassa keskimäärin (17,8 %). Kesäkuun lopussa koko Uudellamaalla oli yhteensä 87 444 työtöntä työnhakijaa. Ilman työsuhdetta olevien määrä laski 12 914 henkilöllä, eli -13,3 % vuoden takaiseen verrattuna. Lomautettujen määrä laski 12 589 eli jopa -77,8%.

Uudellamaalla työttömien kokonaismäärä laski 25 503 henkilöllä. Prosentuaalinen lasku oli 22,6 prosenttia, mikä on Ahvenanmaan (-39,1 %) jälkeen Suomen parasta. Työttömien työnhakijoiden osuus työvoimasta oli 9,9 prosenttia, mikä on 2,9 prosenttiyksikköä edellisvuotta vähemmän. Muutos on Suomen parasta.

Yli kaksi vuotta työttömänä olleiden määrä jatkaa kuitenkin Uudellamaalla kasvua. Kesäkuussa yli kaksi vuotta työttömänä olleita oli 22 809 (+25,7 %).