Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Veneilykartat yhdistävät meri- ja maastokartan – uudet kartat näyttävät myös saarten sisäosien maaston

Karttasarja on luotu yhdistämällä Traficomin ja Maanmittauslaitoksen aineistoa.

Tapio Karttakeskuksen uudistetuilla veneilykartoilla kuvataan merenkulkutietojen ohella tarkasti myös maasto.

Kesäkuussa julkaistun karttasarjan viisi ensimmäistä osaa kattavat Suomenlahden rannikon ja Saaristomeren Loviisasta Turun saariston länsireunalle Kihdin selälle asti.

Uusi karttasarja on luotu yhdistämällä Liikenne- ja viestintävirasto Traficomin merikartta-aineistoa Maanmittauslaitoksen maastotietokantaan.

Lisäksi kartoilla esitetään kohdetietoja, kuten käyntisatamia ja vesillelaskupaikkoja.

Uutta on myös aiempaa tarkempi mittakaava 1:50 000 ja kaksipuolinen painatus, jonka ansiosta karttalehdet kattavat laajan alueen.

– Veneilijät liikkuvat tänä päivänä paljolti erilaisia digitaalisia navigointituotteita hyödyntäen. Painettua karttaa pidetään kuitenkin tärkeänä reitinsuunnittelun ja kokonaisuuksien hahmottamisen kannalta. Merikartoilla maa-alueet on kuvattu vain yleispiirteisesti, mutta uusi veneilykartta näyttää myös saarten sisäosien maaston, kertoo tuotepäällikkö Mikko Lantz tiedotteessa.

Kätevän kokoiset ja pienet kartat sopivat saaristoon veneilijän tai melojan matkakumppaniksi.

Karttakeskuksesta muistutetaan, etteivät kartat kuitenkaan ole virallisia merikarttoja eikä niitä ole tarkoitettu navigointikäyttöön. Karttasarjan kattavuus rannikolla laajenee entisestään vuonna 2023.