Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Osallistu Pursiseura ÖNS:n ja Loviisan Sanomien perinteikkääseen jääveikkaukseen ja voita 150 euron lahjakortti!

Runeberg ei päässyt vieläkään merille – laivan moottorissa ilmeni uusi vika

Porvoon ylpeys, kansallisrunoilijan nimikkolaiva m/m J.L. Runeberg ei päässyt vielä tällä viikollakaan aloittamaan matkustajasesonkia. Koneremontissa keväästä asti ollut laiva katsastettiin tällä viikolla, mutta ilmeni vielä yksi vika.

– Polttoainesyötin ei toimi kuten pitäisi. Se joudutaan ottamaan irti ja tarkistamaan, missä kohti vika on, kertoo laivayhtiön toimistoassistentti Robin Berntzen.

Runebergin oli tarkoitus aloittaa risteilyt torstaina Helsinki–Loviisa-reitillä ja tänään perjantaina Helsinki–Porvoo-välillä.

– Kaikki risteilyt on nyt peruttu maanantaihin asti. Toivotaan, että kaverit saavat kaiken kuntoon siihen mennessä.

– Olemme juuri ottamassa yhteyttä lipun ostaneisiin matkustajiin sähköpostitse, tekstiviestillä tai soittamalla, että varmasti tietävät, etteivät tule turhaan laiturille odottamaan. Heidän kanssaan sovitaan, haluavatko korvauksena lahjakortin, matkan siirron vai rahat takaisin, Berntzen kertoo.

Runebergin koneremontti venähti alun alkaen pitkäksi, sillä Espanjasta tilatut laakerit olivat viisi millimetriä liian isoja ja piti tilata uudet.