Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lue lisää näköislehdestä: "Saunominen voi olla paljon enemmän kuin päivän nollaus" – sauna-akka Laura Foon tuo perinteet mukaan löylyihin

Ajassa: Laura Foon, 36, (kuvassa) työskentelee perinnesaunottajana eli rennommin sauna-akkana.

– Monesti suomalaiset ajattelevat, että kyllähän me nyt saunoa osataan. Saunominen voi olla kuitenkin paljon enemmän kuin päivän nollaus löylyissä istuen, hän kertoo.

Työelämä: Moni haluaa nyt hoitoalalta pois, mutta Sanna Ryhäselle lähihoitajan ammatti oli pitkäaikainen haave. Se toteutui vuonna 2018.

Hyvinvointi: Peräpään vaivat ovat monelle tuttuja. Esimerkiksi peräpukamista kärsii jossain vaiheessa elämäänsä joka toinen suomalainen. Terveelliset elämäntavat ehkäisevät vaivoja.

Matka: Moni ohittaa Karjaan ja suuntaa Hankoon, Fiskarsiin tai Tammisaareen. Mutta on Karjaallakin hienoja rakennuksia ja leppoisa tunnelma.

Ajassa: Vesiväritehdas A. Wennström täyttää jo sata vuotta ja tekee yhä voittoa halpatuonnin puristuksessa. Nykyinen yrittäjä Tapio Tattari osti tehtaan vuonna 1981 nähtyään sattumalta yrityksen myynti-ilmoituksen lehdessä.

Tiede: Elinkautisvangit arvioidaan usein todellisuutta vaarallisemmiksi. Väkivaltariskiarvion toimivuutta tutkinut työryhmä ehdottaa, että arvio tehtäisiin jo vankeuden alussa.

Lue liite tänään näköislehdestä.

Näköislehti kuuluu kaikkiin Loviisan Sanomien tilauksiin. Aktivoi lukuoikeutesi tästä.

Jos et vielä ole tilaaja, voit kokeilla Loviisan Sanomien verkkopalveluja kuukauden ajan hintaan 1 euroa / kuukausi. Kokeile kolme kuukautta!