Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Etsintäkuulutus! Itä-Uudenmaan poliisi etsii poliisiaiheisia museoesineitä ja niihin liittyviä tarinoita

Poliisi on kiinnostunut erityisesti esineistöstä, joka on ollut käytössä poliisilla nykyisen Itä-Uudenmaan poliisilaitoksen alueella.

Itä-Uudenmaan poliisilaitoksen uuden pääpoliisiaseman aulatilaan puuhataan näyttelyä asiakkaiden iloksi. Uusi pääpoliisiasema rakennetaan vuonna 2025 Vantaan Jokiniemeen.

Poliisia kiinnostaa erityisesti esineistö, joka on ollut käytössä laitoksen alueella, eli Askolassa, Hyvinkäällä, Järvenpäässä, Keravalla, Lapinjärvellä, Loviisassa, Myrskylässä, Mäntsälässä, Nurmijärvellä, Pornaisissa, Porvoossa, Pukkilassa, Sipoossa, Tuusulassa tai Vantaalla.

Näyttelyn vitriineihin tulee esille vanhoja esineitä, valokuvia ja muuta materiaalia poliisin yli satavuotisen historian varrelta.

Itä-Uudenmaan poliisi pyytää nyt alueen asukkaita ilmoittamaan, jos jollekulle on jäänyt varastoon poliisiaiheisia esineitä tai materiaalia vuosien varrelta.

– Esineiden ja valokuvien lisäksi tärkeää olisi, että niiden taustalla olisi tiedossa niihin liittyvä tarina. Alueellamme on tapahtunut paljon reilun sadan vuoden aikana, mutta valitettavasti vain murto-osa esineistöstä ja niihin liittyvistä tarinoista on säilynyt Poliisimuseon kokoelmissa, kertoo tiedotteessa komisario Jukka Rantanen Itä-Uudenmaan poliisilaitokselta.

Esineistö voi olla mitä tahansa poliisiin liittyvää kuten virkapukuja, vanhoja kirjoja tai dokumentteja, poliisin työvälineitä tai vaikkapa kulkupelejä.

– Jos olisit valmis luovuttamaan tai lainaamaan esineen Vantaan pääpoliisiaseman tulevaan museokokoelmaan, olisimme erittäin kiitollisia. Nämä esineet ja niihin liittyvät tarinat tulisivat tuottamaan paljon iloa asiakkaillemme ja kirvoittamaan heidän mielikuvitustaan, Rantanen sanoo.

Museoesineistöstä voi ilmoittaa poliisille sähköpostilla osoitteeseen toimitilat.ita-uusimaa@poliisi.fi tai soittamalla puhelinnumeroon 0295 435 151.