Sinilevää havaittu Plagenin uimavedessä – uimista vältettävä, myös vähäinen esiintymä voi aiheuttaa oireita

Sinilevää eli sinibakteereita on havaittu 30.6.2022 uimaranta Plagenin uimavedessä, (Kapteenintie 5). Uimista tulee välttää runsaiden sinileväesiintymien aikana. Myös vähäinen esiintymä voi aiheuttaa oireita.

Syanobakteerien määrä vedessä voi vaihdella nopeasti. Syanobakteerit voivat tuottaa myrkyllisiä tai ärsyttäviä aineita veteen. Yli puolet syanobakteeriesiintymistä on myrkyllisiä. Syanobakteeripitoinen vesi voi aiheuttaa uimareille allergisia iho-oireita, vatsavaivoja, nuhaa tai yleisoireita kuten kuumetta ja päänsärkyä.

Jos käy uimassa, uimisen jälkeen on käytävä suihkussa. Lapset on pidettävä poissa rannasta runsaiden esiintymien aikana, sillä syanobakteeripitoisen veden joutuminen suuhun voi olla vaarallista.

Lisätietoja saa Porvoon ympäristöterveydenhuollon verkkosivustolla kohdassa "Uimarantojen veden laatu", ympäristöterveydenhuollon puhelinnumerosta 040 168 8844, maanantaista perjantaihin kello 9–12 ja sähköpostitse ymparistoterveydenhuolto@porvoo.fi.

Mainos: LähiTapiola Uusimaa

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut