"Innostuin heti laakista ideasta, että nyt mennään täysillä!" – loviisalainen kisaa pääsystä uudeksi TTK-tähtiopettajaksi

– Lähdin mukaan skabaan, kun sain kuulla Tanssinopettajain Liiton kautta, että tällainen upea kisa järjestetään. Innostuin heti laakista ideasta, että nyt mennään täysillä!, toteaa loviisalainen Janne Outinen, 48, joka kilpailee pääsystä uudeksi Tanssi Tähtien Kanssa -tähtiopettajaksi.

Outinen joutuu kovaan tulikokeeseen 31.7. alkavassa MTV Katsomon TTK: Tähtiopettajaa etsimässä -ohjelmassa, jossa kisaa Suomen taitavimpia tanssiammattilaisia.

Neljä ja puoli vuotta Liljendalissa asunut Outinen tunnetaan Loviisassa kirkkaanvärisistä housuistaan ja raikuvista hyvänhuomenen toivotuksistaan. Outinen aloitti tanssin 14-vuotiaana, jonka jälkeen tanssi on täyttänyt lähes jokaisen päivän. Hän pyörittää omaa Studio Move Up -nimistä tanssikoulua ja tilaisuuden tullen hyppää myös lavalle vaikkapa oman koulun produktioiden kanssa.

– Alun perin olen kotoisin Kouvolasta, jossa nykyisin on enää tanssikouluni toimisto ja postiosoite.

Mies reissaa opettamassa eri puolilla Suomea. Loviisassa miehen tanssitunneille pääsee heinäkuun lopulla loviisalaisissa rantamaisemissa.

– Loviisassa parasta on pienen kaupungin rauhallisuus, meri ja koko Laivasillan alue sekä uimaranta, jossa ohjaan lattaritunteja aina parina päivänä kesässä.

Tanssissa loviisalaista kiehtoo tarkan teknisen osaamisen yhdistäminen luovaan vapauteen ja kehon liikkeeseen. Vahvuutenaan opettajana hän pitää hyviä sosiaalisia taitojaan ja pitkää pinnaa. Mottona Outinen kantaa ajatusta "tanssi aina kun voit, henkisesti tai fyysisesti. Ja lähes ainahan voi.”

Loviisalainen tanssiammattilainen aikoo hurmata tähtiopettajan etsijöinä toimivat TTK-tuomari Helena Ahti-Hallbergin ja tanssija Jutta Heleniuksen energiallaan, positiivisuudellaan, aidolla tanssin ilolla ja kannustavuudellaan.

– Unelmaoppilaani olisi varmaankin joku urheilija tai muuten urheilullinen, jonka kanssa voisi heittäytyä täysillä tanssin energiaan eikä kummaltakaan loppuisi kunto ainakaan ihan heti, Outinen naurahtaa.

Outisen kesäohjelmassa on myös muutakin kuin tanssia.

– Kesästä ja luonnosta nauttimista niin Loviisassa kuin Helsingissäkin meren äärellä sekä akkujen lataamista taas syksyä varten. Syksyllä opetan ja ohjaan tansseja pääkaupunkiseudulla, Sipoossa ja Loviisassa sekä Loviisan kansalaisopistolla.

TTK: Tähtiopettajaa etsimässä -ohjelmassa etsitään uutta opettajaa syksyn Tanssii Tähtien Kanssa -kaudelle. Pelkät timanttiset tanssitaidot eivät riitä, vaan paikan saa se, joka hurmaa ennen kaikkea persoonallaan ja opetustaidoillaan.

Opettajakokelaat tanssivat tiensä haasteesta toiseen, kunnes jäljellä on enää kokelaiden kirkkain kärki. Viisijaksoinen ohjelma päästää katsojat näkemään läheltä, mitä uuden opettajan hakuprosessissa tapahtuu. Ohjelma alkaa maksutta MTV Katsomossa 31.7. ja jaksot julkaistaan peräkkäisinä päivinä.

Uusi tähtiopettaja paljastetaan torstaina 4.8. Tanssii Tähtien Kanssa -ohjelman 15. tuotantokauden lehdistötilaisuudessa, jossa myös syksyn tähtiparit julkistetaan.

Hakijat saavat ohjelmassa eteensä pääsykoerumban, joka sisältää erilaisia tehtäviä, joista pitää suoriutua lyhyessä ajassa. Tehtävillä mitataan hakijoiden tanssitaitoa, opettajuutta, paineensietokykyä, ryhmätyötaitoja sekä luovuutta koreografina. Lisäksi arvioidaan esiintymistaitoa ja sitä, miten kukin toimii kameroiden edessä.

– TTK:n juttu on se, että opettaja saa tähtioppilaan loistamaan ja tuntemaan onnistumisia. Se vaatii opettajalta hyvää pelisilmää opetusteknisesti, mutta myös ihmisten kanssa toimimisessa. Opetustaitojen lisäksi painotin hakuprosessissa esiintymiskykyä: yhdessä tähtioppilaan kanssa tulee heittäytyä ja antaa tunteiden näkyä, Helenius kuvailee.

Helenius kertoo, että tuleva TTK-kausi saa ohjelman myötä ammattitaitoisen ja kärsivällisen tähtiopettajan, joka on myös taidokas ja viehättävä tanssija sekä miellyttävä persoona, joka saa varmasti tähtioppilaansa ihastumaan tanssin maailmaan.

– Ehdottomasti paras voitti! Hakijoita oli laidasta laitaan ja he yllättivät meidät positiivisesti, Ahti-Hallberg sanoo.

– Löysimme tanssinopettajan, joka osasi olla erittäin hienosti tarpeeksi vaatimaton nostaakseen oppilaansa tähden asemaan. Hän osoitti myös olevansa erittäin luova tekemällä hauskoja, yllättäviäkin ratkaisuja.

TTK: Tähtiopettajaa etsimässä -ohjelman MTV:lle tuottaa Banijay Finland. Ohjelma on katsottavissa myös C Moressa.

Janne Outista voi seurata Instagramissa profiilinimellä @janne_moves.

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Mainos: LähiTapiola Uusimaa

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut