Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Muuntajaöljyä on valunut maahan pohjavesialueella Hopomjärven lähellä Loviisassa - useita palokuntia hälytetty paikalle

Arviolta 100 – 150 litraa muuntajaöljyä on vuotanut maahan Hopomintien ja Hopomjärven lähellä olevassa sorakuopassa. Vuoto oli sattunut, kun murtovarkaat olivat varastaneet paikalta irtaimistoa ja materiaaleja sekä rikkoneet useita muuntajia.

Öljyvuoto on tapahtunut Eltel Oy:n varikolla osoitteessa Hopomintie 45, jossa on säilytetty kontteja, kaapelikeloja sekä muuntajia. Yhtiön edustajat olivat huomanneet öljyvuoden ja soittaneet hätäkeskukseen.

Keravan hätäkeskus hälytti torstaina kello 13.39 paikalle Loviisan pelastusaseman ja Liljendalin Sävträsk FBK:n paloasemien yksiköt öljynkeräyskalustoineen. Ensihälytyksen jälkeen vuodon laajuus selvisi ja hätäkeskus lähetti palomestarin käskystä vuotopaikalle lisää yksiköitä lähialueen palokunnista.

Kello 14.50 aikoihin paikalla oli kymmenkunta pelastuslaitoksen yksikköä, jonka lisäksi asemavalmiuteen on hälytetty Valkon VPK Loviisassa.

Paikalle on lähetetty myös kaivinkone, jolla muuntajaöljyllä saastunutta maaperää kerätään talteen kuljetettavaksi pilantuneen maa-aineksen käsittelylaitokselle.

Palomestari Björn Westermarkin mukaan saastunut alue on pohjavesialuetta.

Iltapäivällä myös Loviisan kaupungin ympäristönsuojelutarkastajat Maud Östman ja Maija Lehtomäki saapuivat paikalle.