Raatihuoneen peruskorjaus voi viivästyä muutamalla viikolla – "Ellei löydy korvaavia valaisintyyppejä"

Loviisan Raatihuoneen peruskorjaustyöt valmistuvat arvion mukaan syyskuun alkupuolella, kaupunki tiedottaa. Valaisimien saatavuusongelman vuoksi valmistuminen saattaa hieman siirtyä.

– Valitettavasti valaisimien saatavuusongelma saattaa siirtää valmistumista muutamalla viikolla, ellei löydy korvaavia valaisintyyppejä joita on paremmin saatavissa, toteaa projektinjohtopäällikkö Ulf Blomberg tiedotteessa.

Tavoitteena on, että henkilökunta pääsisi palaamaan tiloihin syyskuun puolessa välissä.

Raatihuoneen tornin ja parvekkeen kunnostus on vielä kesken.

– Parveke oli niin huonokuntoinen, että se joudutaan korjaamaan tekemällä uusi betonilaatta. Parvekkeen kaunis valurautakaide on matala, ja sen taakse lisätään turvallisuutta parantava korkeampi kaide, Blomberg sanoo.

Rakennuksen sisällä näkyvimpiä muutoksia tulee pääaulaan ja yläkertaan johtavaan portaikkoon. Muun muassa vanhat muovimatot on poistettu lattioilta ja portaikosta. Yläaulassa on otettu esille alkuperäinen lankkulattia. Lisäksi aulatilojen valaistus uusitaan ja seinäpinnat ja osa ovista entisöidään.

Raatihuoneen viemäriputkistot, vesijohdot, sähköt ja tietotekniset yhteydet saneerataan. Viemärien asennukset on saatu valmiiksi, ja muilta osin työt jatkuvat.

Raatihuoneen saneerauksen kustannusarvio on noin 1,5 miljoonaa euroa. Loviisan Raatihuone on arkkitehti Georg Theodor Chiewitzin suunnittelema ja valmistui vuonna 1862.

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Mainos: LähiTapiola Uusimaa

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut