Lumotaito-hankkeen maastovalmennuksia viljelijöille Labbyn kartanon luomumaatilalla

ProAgrian Lumotaitohanke kutsuu tutustumaan luonnon monimuotoisuuteen.

Lumotaito jakaa uusinta tietoa viljelijöille luonnon monimuotoisuudesta, ja sen huomioimisesta viljelykäytännöissä ja luonnonhoidossa. Maastovalmennukset ovat keino tutustua yhdessä maatilaympäristön luonnon monimuotoisuuteen.

Luonnon monimuotoisuutta etsitään Labbyn tilalla Isnäsissä tiistaina, 28.6. klo 12.00-15.00. Tilaisuus on suunnattu erityisesti viljelijöille. Tilaisuus on maksuton ja sen järjestää Lumotaito-hanke.

– Tutustumme Labbyn tilalla noin kahden kilometrin pituisella reitillä valtakunnallisesti arvokkaisiin perinnebiotooppeihin ja niiden lajistoon, erityisesti lintuihin ja kasveihin. Perinnebiotoopeilla on paljon toisistaan poikkeavia elinympäristöjä; kallioketoja, ketoja, tuoreita niittyjä, hakamaita, kosteita rantaniittyjä sekä metsälaidunta.

– Tutustumme, millainen merkitys erilaisilla elinympäristöillä on lajistolle. Etsimme yhdessä niin paljon erilaisia kasvi- ja lintulajeja kuin pystymme ja opettelemme käyttämään puhelimen tunnistussovelluksia. Opimme valmennuksessa arkipäivän tekoja luonnon hyväksi, tiedotteessa todetaan.

Labbyn kartano on luomutila itäisen Uudenmaan rannikolla kauniilla maisema- ja luontoalueella. Tilan alueella on laajat niityt ja vanhat hakamaat, joita laidunnetaan. Luonnonniityillä laiduntava Hereford-karja ylläpitää luonnon monimuotoisuutta ja tuottaa samalla laadukasta luonnonlaidunlihaa. Luonnon monimuotoisuutta vaalitaan tilalla monin tavoin.

Ilmoittautuminen auli.hirvonen@proagria.fi 27.6. mennessä tai https://www.proagria.fi/tapahtumat/missa-lumo-luuraa-maastovalmennus-labbyn-tilalla

Mainos: LähiTapiola Uusimaa

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut