Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Aiotko lähteä huomenna juhannuksenviettoon? – Vältä näitä reittejä, ruuhkat ja tietyöt hidastavat matkaasi

Juhannuksen menoliikenne on Fintrafficin tieliikennekeskuksen ennusteiden mukaan vilkkaimmillaan juhannusaattoa edeltävänä päivänä (torstaina 23.6).

Myös juhannusaaton (perjantai 24.6.) aamupäivän tunteina menoliikennettä ennakoidaan olevan vielä runsaasti, mutta selvästi vähemmän kuin edeltävänä päivänä.

Paluuliikenteen piikki näkyy puolestaan juhannussunnuntaina (sunnuntai 26.6.).

Fintraffic muistuttaa tiedotteessa, että vilkkaimpina aikoina liikenne voi jonoutua ja ajoittaisia nopeuden alenemia voi esiintyä.

Suurimmat liikennemäärät ovat valtatiellä 9 Tampere–Jyväskylä, valtatiellä 6 Elimäki–Kouvola, valtatiellä 5 Lusi–Mikkeli sekä valtatiellä 4 Helsinki–Lusi. Lisäksi Turun saariston lautoille voi muodostua ajoittaisia jonoja.

Sunnuntain paluuliikenteessä jonoutumista voi esiintyä etenkin valtatiellä 4 Jyväskylä–Helsinki, valtatiellä 5 Mikkeli–Lusi ja valtatiellä 9 Jyväskylä–Tampere.

– Ajoreitti on hyvä suunnitella etukäteen. Esimerkiksi sellaiset reitit, joilla on tietöitä ja isoja juhannustapahtumia ruuhkautuvat mitä suuremmalla todennäköisyydellä. Huomioida kannattaa myös, että mahdollinen sadesää ruuhkaisimpina tunteina voi laskea nopeuksia huomattavastikin, kertoo Fintrafficin tieliikennekeskuksesta liikennekeskuspäällikkö Sanna Piilinen tiedotteessa.

Merkittävimmät liikennettä haittaavat tietyöt sijaitsevat pääkaupunkiseudulla valtateillä 4 välillä Kehä III–Koivukylä ja Kantatiellä 50 (Kehä III) välillä Juvanmalmi–Petikko.